Luxury Life

Назад

Кафе „Кимбо“ с официална премиера у нас

Силвия Тодорова, снимки Антон Марков и Хайлайф

Родни знаменитости са първите последователи на ароматната неаполитанска напитка

Прочутото неаполитанско кафе „Кимбо” беше официално представено в България в „София Хотел Балкан“. Специално за събитието от Италия пристигнаха г-н Алесандро Сфорца – търговски директор на бранда за Централна, Източна Европа и Близкия изток, и г-н Фабрицио Нуцифора – негов глобален маркетинг директор. В пресконференцията участва и г-н Мирослав Печев – собственик на „Софсток ЛДТ“ ООД, официален представител на кафето у нас. Водещ на събитието беше проф. Любомир Стойков, който представи и част от първите последователи и почитатели на кафе Кимбо в България: Йоана Буковска-Давидова, Поли Генова, акад. Светлин Русев, Наско Сираков, Петър Попангелов и арх. Цветан Петров.  Всички те споделиха своите лични впечатления за “Кимбо”.

“Кимбо” е сред лидерите на италианския пазар и неслучайно е символ на неаполитанската традиция и страст към кафето по света. Неапол е световна столица на еспресото. Освен с впечатляващата си продуктова гама, разполагаме и с тяхното уникално ноу-хау. Затова вярвам, че от бизнес гледна точка ни предстои едно успешно партньорство“, казва Мирослав Печев.

Алесандро Сфорца презентира най-важните и интересни факти, свързани с кафето, което се гордее с над 100 различни бленда. Те са получени след подбора на най-висококачественото зелено кафе от 50 страни по света. Неаполитанското ноу-хау на се гради на уникалната комбинация от селектиране, смесване и изпичане на зърната. За да придаде характерния стил на неаполитанската традиция, “Кимбо” смесва и изпича кафето в своята фабрика в Неапол. Основна характеристика на всички разновидности е богатият и наситен вкус, а едно от най-силните визуални послания за удоволствието от напитката се свързва с формата на вулкана Везувий – символа на Неапол. В световен мащаб брандът се асоциира с най-популярния спорт по света – футбола, страст на всеки италианец. Любопитен факт е, че сред феновете на кафето са играчите на „Милан“, „Наполи“, „Интер“.

Споделете във Facebook