Luxury Life

Назад

Пионерът в студената дестилация – Oxley Gin

Ивана Стоянова, снимки Софсток

Oxley Gin е първият студено дестилиран джин, създаден в резултат на 8 години експерименти чрез 38 различни рецепти. Той „замразява” природата, за да улови уникалните вкусове на билките и плодовете, използвани за приготвянето му. За разлика от други джинове, съдържа свежо замразени цитрусови кори (вместо изсушени) за интензивно и ярко сетивно преживяване.

Иновативният метод на студена дестилация замразява вкусовете и ароматите на съставките за иновативния джин. Така те остават максимално близки до тези в природата в момента на обелването им. По този начин е прехвърлена и свежестта на всяка една от билките в Oxley Gin.

При процесът „Мацерация” билките и плодовете се накисват във висококачествен алкохол за период от 15 часа. След това течността се прехвърля в казан за дестилация, където налягането се намалява, създава се вакуум и температурата стига до -5⁰. В състояние на вакуум алкохолът започва да се изпарява при минусови температури. След това изпаренията достигат кондензатора, където температурата е -127⁰, и преминават отново в течно състояние. Тази течност е готовият Oxley Gin, вдъхновен от природата. Той е създаден от екип, жаден за иновации – учени и мастър дестилъри, които променят света на джина, който познаваме.

Класическа хвойна, кориандър, индийско орехче и прясно замразени цитрусови кори от грейпфрут, портокал и лимон са само част от билките и плодовете, използвани в Oxley Gin. Всички 14 билки са подбрани от различни краища на света, но останалите са тайна. Натуралните аромати на природата, пренесени в този джин му придават уникален пищен и сладък вкус със силно изразен цитрусов финал.

Меката пивкост на този джин го превръща в хитрия избор на проницателните ценители. Всеки може да създаде перфектния авторски коктейл, като предизвика собствената си креативност. Oxley Gin се комбинира  чудесно с Gin & Tonic, Martini или Gimlet. Официален дистрибутор на Oxley Gin за България е Софсток.

Споделете във Facebook