Luxury Life

Назад

Сладкар кани на парче сапунена гъба в мръсна чиния

Юлия Вълкова, снимки интернет

Талантлив шеф готвач и неговите шокиращи ексцентричности – това е британецът Бен Чърчил. Той създава истински кулинарни шедьоври. Страстта му е сладкарството. И въпреки че всичките му десерти са вкусни без изключение, видът им в чинията често обърква. Бен върти черпака вече 10 години, но от три той започва да забърква своите изскусителни сладки шедьоври.

В кулинарията все повече се търси нестандартното и Чърчил отговаря по достоен начин – твори десерти, които приличат на предмети от бита, на зеленчуци, храни, като яйца на очи или мухлясъл хляб, изобщо всичко, което му се струва забавно. Резултатът е наистина впечатляващ. Наскоро той издаде втората си книга и обещава, че  няма да е последна. Защото хората искат не само да заводолят стомаха, а и небцето и сетивата си.

Трикът на Бен е, че творенията му не само приличат на продукти и предмети от ежедневието, а са и направо луди. Лимон в чинията не е нищо друго, освен лимонов кекс, бита сметана и лимонов крем. Цевклото е от шоколад и ментови листа, гъбите – от кокосови бонбони. Леко загнилата мандарина всъщност е вкусно оранжево перфе, а мухлясалата торта – печен ванилов ментов чийзкейк.

Пръст в саксия не е нищо друго освен вкусен шоколад, а снежният човек – коледна морковена торта с бяла глазура. Ванилова панакота, меренг на прах и шоколад са във формата на пепелник с угарки, а прословутата насапунисана гъба в мръсна чиния – торта със зехтин и мента, сладка млечна пяна и печен ябълков сос. Замръзналото дърво е от чист шоколад, прословутото яйце на оково върху пържена филия е лимонена панакота, пълнена с лимонов сорбет, зелен и жасминов чай и крем. Ако ви поднесат чиния с болтове, не се стряскайте – те са от шоколад и банан. Доста стряскащо изглеждащите няколко гнили ябълки и рохкава пръст, от която  се подава розов червей представлява шоколадова торта, ягодово желе и мента.

Споделете във Facebook