Luxury Life

Назад

Участничка в Master Chef е собственичката на ресторант Арбат

Лия Иванова, снимки профайл

Наскоро шеф Наталия Хитрина празнува двоен рожден ден – своя и на ресторант Арбат. Идеята за създаването му дошла на собственичката преди много години, когато е искала да отпразнува рождения ден на  майка си – искала да има ресторант-празник – с музика на живо,танци, шоу.

По онова време шеф Хитрина не е успява да намери подходящо помещение, в което да се усеща уюта на дома, но и да се предлага качествена руска кухня. Затова решава сама да го потърси. И така, от създаването си до ден днешен, руският ресторант Арбат се превръща в любимо място на ценители от цяла България, които споделят безброй положителни отзиви както в социалните мрежи, така и в книгата за похвали.

„Върнахте ни в Русия, с руска атмосфера и дух!“ – това е сред най-често срещаните възклицания от клиентите.
А домакинята се отнася към тях като към скъпи гости:
„Моите медали и грамоти са моите клиенти, които 12 години прекрачват прага на моят руски ресторант.”

Историята на създателката на Арбат е завладяваща. Участничката в Master Chef – шеф Хитрина, разказва, че любовта ѝ към кухнята се  ражда още в детските години. И започва с неприятен инцидент. Баба й готвела борш на печката, а 4-годишната Наталия, която омагьосана наблюдава свещенодействието около тенджерата, решава да помогне. Тя протяга ръце към тенджерата, обръща я и врящата течност залива детето.

Но противно на очакванията, изгарянията и неприятната случка не успяват да откажат момичето от магията на готвенето. Без да подозира, че ще се превърне в топ кулинар и собственик на престижен руски ресторант, бъдещата шеф Хитрина прави първите си стъпки в кулинарията. Заедно с майка си и бабите си, тя започва да готви най-различни интересни ястия. Обикаля от село в село в Русия в търсене на автентични и редки рецепти, с които веднага започва да експериментира.

Когато се стига до откриването на ресторант Арбат, менюто му не е много богато, но се предлагат  три вида пелмени. За никого не е тайна, че шеф Наталия Хитрина обожава пелмени и те са любимото й ястие. Благодарение на експериментите й, в менюто те са вече 13 вида, а с всяка следваща година MasterChef-ката добавя по един нов вид. Днес може да откриете богат избор от традиционни руски ястия, сред които супи, предястия и основни ястия. А десертите галят небцето, докосват сетивата и пренасят в друго измерение.

“Хайверът не е мезе, а идеално допълнение към водката, смее се  шеф Хитрина.

Авторското й меню  е нейната огромна гордост и личен почерк. Новото кулинарно руско изкушение включва изтънчени ястия от черен и червен хайвер – салати, спиращи дъха предястия, супа, основни ястия и вкусни десерти – всичко се приготвя с червен и черен хайвер. Вкусните гозби смело се комбинират с водка.

Хитрина получава своята звездна слава в телевизионното риалити Master Chef България по bTV. Продуцентите му, запознати с уникалния ресторант и неговата собственичка, я канят да влезе в предаването като шеф готвач и да бъде главен консултант по приготвяне на традиционна руска кухня. Въпреки че е зодия скорпион, шеф Наталия Хитрина е изключително уравновесен човек с голям професионален опит, който предизвиква фурор в ефира ефира.

Споделете във Facebook