Luxury Life

Назад

Херо Мустафа: храната е универсален език, който ни обединява

Юлия Вълкова, снимки архив Luxury Life

Професионални готвачи, ресторантьори и кулинарни блогъри пространно бяха запознати с качество на американското говеждо, като се почне от раждането на телето,  мине се през храненето, щастливото скитане по тучните ливади, стигне се до времето за хумнното му заколение и накрая – спецификата на разфасоване. За всички особено интересна бе частта с начините на готвене, демонстрирана професионално лично от шеф готвач Джон Кадю в кулинарната Метро академия.

Специален гост на събитието бе посланикът на САЩ в България, Херо Мустафа, която, заедно с Атила Йенисен, главен изпълнителен директор на веригата, официално откри събитието и даде старт и на Американските седмици в нея. “За мен храната е един от любимите ми начини за опознаване на местната култура, универсален език, който ни обединява“, обяви посланик Мустафа.

„През последните три години, с помощта и на министерството на земеделието, положихме много усилия, за да подкрепим предлагането на местни продукти, автентични вкусове и рецепти, които ще продължат и занапред”, каза Атила Йенисен.

Кулинарната презентация на Джон Кадю представи говеждо месо от автентичен произход, предлагано за първи път във веригата и все още недостатъчно познато на българския пазар. Акцент бяха артикулите – три тип, бол тип, фланк стек и чък рол, подходящи за стекове, но от различни анатомични части на животното. Интерес предизвикаха техниките на транжиране и подготовка на месото и приготовлението му, даващи възможност максимално и по най-ефективен начин да се използва качественият продукт. А те си имат американски наименования – рибай, контрафиле (стриплойн), ребра (шорт рибс), ръмп стек, фланк стек. Към момента американското говеждо месо, което Метро предлага, е с произход от Айова, Небраска и Дакота.

Съединените щати са най-големият производител на говеждо месо в  света. От пасището до чинията, цялата хранителна верига работи заедно, за да осигури висококачествено и здравословно говеждо месо за потребителите. Месото е от млади говеда на възраст под 30 месеца, хранили се основно с фураж и зърно. Месото е чисто и безопасно, защото в САЩ е забранено използването на стимулатори на растежа.

Споделете във Facebook