Luxury Life

Назад

50-годишен The Macallan на търг у нас

Ружа Загорска, снимки архив Luxury Life

Колекционерска бутилка The Macallan 50 years old ще бъде продадено на търг в България с начална цена от 50 000 лв. Най-колекционираното уиски в света – The Macallan Highland Single Malt Whisky, със съдействието на Residence Exclusive Club през ноември ще предостави възможност на любителите-колекционери в страната да наддават за 1 от 200 шишета, бутилирани за цял свят, от този рядък колекционерски сингъл малц, отлежавал пет десетилетия. Всяка една от тях е ръчно номерирана, а номер 123 пристига в България. Преди това уникалната за страната бутилка ще може да бъде видяна от всички почитателите по време Whiskey Fest Sofia 2018, което ще се проведе от 26 до 28 октомври с Sofia Event Center.

В рамките на най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа, Coca-Cola HBC – официалният вносител на The Macallan за България, ще изненада любителите на уиски напитките с още няколко уникални предложения от дестилерията – The Macallan 12 Double Cask, The Macallan Edition 4, и The Macallan Classic Cut 2018.

Новото лице на марката за България, The Macallan 12 Double Cask, разкрива ненадминатата отдаденост към занаята и почитта към дървото, с които марката е известна още от създаването си през 1824 г. Днес, прекрачвайки прага на новата си високотехнологична дестилерия, открита в началото на годината, The Macallan е още една крачка по-близо до съвършеното сингъл малц уиски. Комбинацията между Олоросо шери бъчви от американски и европейски дъб създава отличителния характер на един наистина хармоничен сингъл малц. Естествен кехлибарен цвят, аромати на ванилия, цитруси, тофи и дъбово дърво, както и продължителният, топъл финал на The Macallan 12 Double Cask създават усещане за съвършеното удоволствие.

За най-запалените любители на уискито първите 100 бутилки от лимитираната серия The Macallan Edition 4 ще бъдат продавани по време на феста . Четвърто издание в иновативната ежегодна серия чества наследството и опита в дестилирането, навлизайки в нова ера, в която историята и бъдещите хоризонти се сливат, създавайки два шедьовъра – забележително уиски и изключителната нова дестилерия. Седем различни типа бъчви от шери първо и второ пълнене, всяка идваща от различна бъчварница от северна Испания, в комбинация с естествен цвят и по-висок алкохолен градус – 48,4%, създават това свежо и предизвикателно уиски, демонстриращо нотки на тофи, мед и цитрусови плодове. Общо 513 бъчви са използвани за бутилирането на 300,000 бутилки, представени на световния пазар, от които само 280 са резервирани специално за България.

The Macallan Classic Cut 2018 с уникалния си ароматен профил с подчертани цитрусови плодове, сладка ванилия и подправки, съчетани с удовлетворяващ сух дъбов финал на алкохолен градус от 51.2% също ще бъде представено по време на Whiskey Fest Sofia 2018. Серията Classic Cut ще бъде бутилирана всяка година с различна комбинация от бъчви и алкохолен градус, което го прави интересен за уиски ентусиастите.

Освен специалните предложения, посетителите на феста ще могат да се насладят и на изцяло обновената визия и портфолио на марката.

За The Macallan

Създадено през 1824 г., Macallan е най-колекционираното уиски в света и една от най-почитаните и награждавани марки сингъл малц уиски. Репутацията на The Macallan се дължи на изключителното качеството и уникалния характер на продуктите. Изключителният фокус върху високото качество на напитките е запазената марка на The Macallan още от създаването на ѝ от Alexander Reid в североизточна Шотландия. Дестилерията се намира сред имот от 150-хектара, в сърцето на който е Easter Elchies House – имение, построено през 1700 г.

Споделете във Facebook