Luxury Life

Назад

Викториянски стил и съвременен лукс

Юлия Вълкова, източник interiorism.com

Една викторианска къща в Нотинг Хил е собственост на семейството на Марта Уилън. Домакинята не иска дизайнът да изглежда свеж, а декорът – нов. За това тя наема Retrouvius, лондонска компания за дизайн и рециклиране, водена от убеждението, че добрите материали и добрата изработка са много ценни. В резултат къщата е изпълнена с рециклирани материали и нов живот.

Кухнята е изработена от стари училищни мебели, металната врата към банята е от лондонското училище по икономика, а завесите – от легендарната колекция тъкани на Мария Спеке. Това е прекрасен топъл и уникален дом, който наистина кара да се влюбите в него.

Розова стая
Много кадифе мебели, книги на открити рафтове, зелени – и всичко това на фона на наситено розово и люляков нюанс, в който стените са боядисани. В стаята са разпределени източници на изкуствено осветление – полилей, бра, подово, лампи. Цветен акцент са фотьойлът и възглавниците, направени от кадифе в цвят горчица. Всеки от тях е красив по свой начин. Подът от твърдо дърво диша топлина.

Жълта стая
В голямо помещение има място за кухня, трапезария и зона за отдих. Винтидж фотьойл – с кожени накити, шкафове и шкафчета са облицовани в хармонична композиция. Изобилието от зеленина е това, което оживява интериора, събужда цветовете му.

Кухненската площ е малка и удобна за ползване. Шикозен резан камък заменя класическата кухненска настилка. Над масата за хранене има полилей. Малък чип на тавана припомня, че всички неща, които вече са били в употреба, са използвани в дизайна. Отворените рафтове са функционално решение, което дава възможност да се поставят безброй необходими вещи, без визуално да се претоварва пространството.

Зелена баня
Банята за гости е разположена под стълбите. Яркият й зелен цвят обръща внимание на дизайна му. Винтидж умивалник с месингови кранове се допълва от малка пейка. Овалното огледало перфектно се вписва в избрания стил.

Полет на стълби
Спиралното стълбище винаги изглежда интересно в дизайнерските проекти. Заема малко място, което е важно при поставянето му на малка площ. Кръглите светлини на дълги шнурове подчертават височината на тавана.

Спалня
Аскетичният характер на интериора на спалнята не е претоварен с излишни мебели. Голямото легло се допълва от мек панел по цялата ширина на стената. Панелът е украсен с бродерия. На нощното шкафче стои настолна лампа, ясно видима.

Баня
Изпълнен с дневна светлина, проникваща от прозореца, банята е облицована с красива плочка с малахитов модел. Купата за баня с овална форма е поставена на масивни, красиви крака.

Душ
Шикозен камък, украсен в стаята за душ, скрит зад стъклена врата. Месинговата душ система се вписва идеално в дизайнерската концепция. Чифт пейки осигурява допълнителен комфорт.

Споделете във Facebook