Luxury Life

Назад

Горещите вибрации на средиземноморския дом

Юлия Вълкова, снимки interiorizm.com

За тези, които не се страхуват да пуснат слънцето в дома си, този интериор е източник на вдъхновение. Художествените директори на Cobalto Studio, заедно със Zara Home, създадоха великолепен дизайн за къща, разположена на брега на Средиземно море. В основата на концепцията е хармония и простота.

Център на цветовата палитра са нюансите на теракота, които обгръщат къщата с топлина и придават ориенталски привкус. Зелените елементи се съчетават идеално с оранжевата гама, а бялото освежава помещението. Този дизайн излъчва горещи морски вибрации.

В интерора цар е минимализмът. Акцентът е върху удобни меки дивани, които се изтягат във всяка стая. Те приканват да се отпуснете и да се насладите на опияняващия морски въздух.

Друг плюс са екологичните материали, които са в изобилие в дизайна. Естествените материи, декорациите, плетените аксесоари и керамиката създават специален домашен уют.

В къщата има подиуми, които правят интериора доста необичаен. На тях са разположени матраци, нощни шкафчета, лампи, цветя. Те помагат да се сведе до минимум присъствието на маси и шкафове в помещенията.
На пода има леки пътеки, идеални за горещ климат. Малки дървени маси в оригинални форми изглеждат много псимпатични. Изобилието от възглавници дарява жадуван комфорт. На пода те са големи и напълно заместват традиционните места за сядане. А когато те са в различни цветове, украсени с пискюли или бродерии, придават неповторима атмосфера. Стената – в свежи тонове, красят картини най-често абстракции.

Кухнята е проектирана в микс от кънтри и ретро стил. Месинг, стъкло, чугун, плетени кошници и панери придават още по-голям чар на интериора. Работната зона пък е допълнена от чифт бар столове, като по този начин лесно се превръща и в място за закуски.

Банята е просторна с прозорци за светлина и отпускащ релакс. Стената, отделяща ваната от умивалника, е облицована със зелени плочки. Месинговият кран се комбинира с тънката рамка на кръгло огледало над чучура, а дървените пейки увеличават комфорта.

Споделете във Facebook