Luxury Life

Назад

Минимализъм в интериора – вкус, лукс, комфорт

Юлия Вълкова, снимки interiorizm

Луксозен апартамент в Чикаго е отражение на минимализма и навява  асоциация с класическия американски дизайн. Това се дължи на спокойните кафяви, сиви и бели тонове, простора в стаите и лаконичността на линиите. Въпреки това от обстановката лъха вкус, подвластен на комфорта.

Неутралната палитра улеснява промяната на палитрата, като игриво променя акцентиращите елементи. Дизайнерът Габриел Фонтес де Фария от HomePolish прави крачка напред в любовта си към неутралните топли тонове и създава перфектен баланс между съвременния минимализъм и уютна класическа атмосфера в градската си къща.

Хол
Вниманието в хола е насочено към камината, разположена в ниша, заобиколена от светлината на големи прозорци. Цепениците я обграждат от двете страни и изпълват стаятата с неустоимия аромат на гората. Благодарение на минималистичната обстановка грубите дърва за огрев не привличат вниманието, не затрупват пространството, а навяват спокойствие и уют. Малък диван, модерна масичка за кафе и чифт стилни фотьойли съставят зоната за сладка почивка. В близост до панорамния прозорец е инсталиран скрин от тъмно дърво.

Трапезария
Тя е на нивото на хола. Дървената маса за хранене се допълва от удобни столове с покривки от кожа. Над нея е фиксиран голям модерен полилей. Цялостната мебелна композиция изглежда невероятно елегантна. Стайни растения, вази за цветя и красиви произведения на изкуството също допринасят за интериор с индивидуалност, която оживява дизайна.

Кухня
Класическата кухненска атмосфера е оживена с модерни щрихи в тъмни акценти. Шкафовете, симпатичният остров за готвене в шоколадово карат да пееш, докато приготвяш ястията за любимите хора. Светлите стени и таван пък са контрастен елемент, който оживява обстановката. Малка кръгла маса, избрана в светъл нюанс, се вписва стилно в основната композиция. Стената близо до стълбите, водеща към втория етаж, е украсена с фотогалерия от ярки творби.

Кабинет
Домашният офис в бяло е залят от светлина. Вместо перваз, на големия прозорец е монтирана дървена пейка, а библиотеката е с отворени рафтове.

Спалня
Много прозорци изпълват стаята с блясък и искри. Двете тахти се елегантно допълнени с възглавници за повече топлина и уют. Зеленината на растенията освежава и успокоява.

Споделете във Facebook