Luxury Life

Назад

Перфектната къща в стил бохо

Юлия Вълкова, източник Subscribe.ru

Модната дизайнерка Ула Джонсън и съпругът й Зак Миньор жадуват за  къщаот 19 век в Бруклин. Мечтаната сграда се оказва в  парка Форт Грийн.

От момента на покупката започва интересното – трансформацията на интериора по свое виждане с помощта на дизайнерите Елизабет Робъртс и Алексис Браунони. Заедно с домакините те създават леко бохемски дизайн, възвишен и елегантен в същото време. Ввъзхищението от проекта идва от изобилието от светли цветове в дизайна и шикозните, но практични аксесоари.

Дневна
Малко вероятно е да намерите много интериори, в които има толкова интересна смесица от стилове. Елегантната класическа мазилка на стената съжителства с ярки нетривиални елементи от декора в стил бохо. Меката мебел също е избрана от различни колекции – диван с цветна тапицерия се допълва от едно пухкаво и друго кожено кресло. Камината с много красив отвор създава специална атмосфера. Прозорците са засенчени с щори от фина материя. Ниска антична мраморна маса е друг елемент от класиката, нещо като калдъръм сред модерните мебели.

Библиотеката
В ъгъла, на откритите рафтове, книгите гордо заемат своето място. Белият цвят на полиците е много фешън и непретенциозен. Акцентът е мраморна пейка, допълнена от мек матрак, декоративни възглавници и красива настолна лампа. Масивните греди на тавана придават специално усещане за незаравимо изживяване с книга в ръка.

Кухнята
Интериорният дизайн е ярък. Вниманието привлича островът от розов мрамор с вградена мивка. Батерията със златист цвят се вписва елегантно в обстановката. Кухненският комплект е разположен по протежение на стената.

Трапезната маса, изработена от светло дърво, има овална форма. Местата за сядане са пейка с мек матрак и удобни столове с облегалки. Чифт невероятни полилеи са разположени над плота на масата за хранене. От интериора лъха лекота и въздух. Панел в стил бохо украсява стената, а големите зелени растения освежават атмосферата.

Спалнята
Тук царува деликатен розов. Прозорците са скрити зад щори от ярки тъкани, комбиниран с орнамента на нощното шкафче. Симпатични декоративни възглавници, рисунки от плат украсяват зоната до леглото. Цветният килим също допринася зя грабване на  вниманието. Фалшивата камина от бял мрамор и симпатичното криво огледало внасят допълнителен уют. Шикозното кресло с подложка за крака достойно заема своето място в ъгъла.

Банята
Просторната баня е декорирана в бледо розово. Строгите геометрични форми са характерни за всички мебели, използвани тук. Близо до голямото огледало на стената са фиксирани две оригинални брави. Ваната е вградена в пода, а душът е отделен от нея със стъклена преграда. Цветята са за повече свежест и настроение.

Вътрешният двор
Той приканва за спокойна отмора. Плетената ограда и  изобилието от зеленина, отново в стил бохо, обещават сладка почивка с книга, приятен разговор с чаша вино или весел купон с приятели.

Споделете във Facebook