Luxury Life

Назад

Смарт екосистема на LG – бъдещето в дома

Лия Добромирова, снимка LG

LG Electronics е глобален лидер в домакинската техника, разширявайки своята дейност в комерсиалния сектор посредством инсталиране на интегрирана смарт екосистема в няколко комплекса от затворен тип, намиращи се в едно от предградията на Сеул. Предвиденият за откриване през 2021 година мулти-комплекс Byeollae I’PARK се състои от пет 40-етажни сгради в североизточно предградие на Сеул и ще бъде обзаведен изцяло с най-новите технологии за дома на LG.

В апартаментите ще бъдат поставени най-иновативните продукти на бранда в областта на  климатиците, хладилниците, пералните, сушилните и съдомиялните, както и революционната система за грижа за дрехите LG Styler. Новодомците ще имат възможността да използват и технологии като например филтри за пречистване на въздуха, роботизирани прахосмукачки и най-новата аудиосистема на LG ThinQ Hub, която позволява свързване и контрол на абсолютно всички други продукти, за да може потребителите да ги управляват чрез гласови команди.

Специално разработената за I’PARK екосистема ще бъде съвместима със смарт устройствата и на други производители. Собствениците е необходимо да инсталират специално приложение на своите мобилни телефони, което ще им позволи да извършват най-различни дейности като например да си извикат асансьора, да проверят и контролират електрическото потребление на домовете си, да направят поръчка за вкъщи, да си потърсят място за паркиране близо до сградата, както и да общуват с хората, намиращи се пред входната им врата.

“Това е революционен проект за LG, който е резултат от дългогодишния ни опит като лидер в областта на смарт технологиите в Южна Корея”, споделя Чой Сан-гю, маркетинг директор на LG за Южна Корея. – Това не е просто демонстрация, а пример за това как би могъл да изглежда всеки дом в близко бъдеще.“

Споделете във Facebook