Luxury Life

Назад

Шантавите къщи – луксозни и впечатляващи

Юлия Вълкова, източник na-vsykiy-sluchai.ru

Да имаш пари не е достатъчно – трябва да ги вложиш впечатляващо и с  вкус. Докато у нас това става най-често с кражби и измами, а резултатът е по-скоро бладо копие на изтънчения лукс, то по белия свят богатите се състезават не само с оборотите на колите си, а и с избора на местата и къщите, в които живеят. Някои са супер модерни, други – подвластни на разточителната класика, трети шашкат с шантави хрумки.

Къща-камък в Португалия

В проекта на това жилище природата и човешкият ум успешно се преплитат. Първият е създал къща, която е уникална по форма и дизайн, а силата на човешката мисъл вдъхна живот в нея. Тя е на два етажа, разположена в красива планинска местност. Днес е превърната в музей.

Мехурчетата на Пиер Карден във Франция

Това произведение на изкуството е построено от известния архитект Анти Ловаг за неговия дългогодишен приятел Пиер.

Прозрачната, кацнала в лондонско гробище

Тази къща е необичайна, тъй като стените й са изцяло стъклени и се намира в близост до стените на историческото гробище. И какво, съседите са тихи и достойни. Например Карл Маркс и Джордж Елиът.

Швейцария си има подземна кръгла вила

В повечето случаи странните форми са искания на собствениците. Проектът в малко алпийско село е особено уникален. Една фасада гледа към планините и най-важното е, че архитектите са обмислили оформлението на интериора толкова много, че има отделен прозорец за всяка стая. Но собствениците не живеят дълго в това дизайнерско изобретение – бързо схаващат – то ще им носи добри доходи и го дават под наем на туристи.

Токийската клетка

Това е необичайна плетеница, изтъкана от изкуство и човек. В тази къща живее самотен мъж с кучето си. Всъщност тя е създадена тъкмо за него. В сградата няма стени, само решетка от тръби и прегради. Няма много място за живеене, но пък е с крсив отопляем плувен басейн за домашния любимец.

Валсиращата в Калифорния

Капризната и динамична форма сама днесе името си. Къщата е украсена с метал и дърво. Формата е замислена така, че ако се вгледате внимателно, ще осъзнаете, че кривината на огънатия покрив на една част от сградата възпроизвежда възможно най-точно вдлъбнатата стена на съседната. Оригиналната форма се вписва идеално в красивия местен пейзаж. Между другото, това не е единствената танцуваща къща.

Мадрид се хвали с басейн във въздуха

Това произведение на испански архитекти от Ensamble Studio е разработено точно за една година. Няколко бетонни блока са подредени така, че всеки от тях се балансира. Най-зрелищната част от басейна е с удължени форми. Той тежи  не по-малко от 20 тона.

Върху покрива в Сан Диего

Това е необичайна къща, построена на покрива на друга. Проектът е изпълнен от известния южнокорейски архитект До Хо Соо. Художникът не се ограничаваше само до къщата, а създава декоративна градина около нея.

Архитект от Залцбург живее в кола

Има много автокъщи, но това е може би най-оригиналната. Германският архитект Markus Voglreiter, решава да построи сграда под формата на кола на два етажа. Тя е базирана на емблематичния Volkswagen Beetle (Beetle). Всички елементи работят в полза на жителите. Например, предното стъкло е прозорец, изпускателната тръба е кухненски отдушник. Тук живеят самият архитект и семейството му.

Споделете във Facebook