Luxury Life

Назад

100 нюанса сиво – модна тенденция в луксозния интериор

Юлия Вълкова, снимки интернет

Сивото в повечето случаи се асоциира с нещо не чак толкова вдъхновяващо. Но дизайнерите правят така, че цветът да стане любим за интериора и предпочитан от мнозина като център на спалнята. Причината е в неговата дискретност и мекота, която дава възможност за акценти с всички възможни нюанси от палитрата. Затова сивото вече е модна тенденция в луксозните каталози за обзавеждане на дома.

Преди то се свързваше главно с индустриалния стил, но днешният декор играе главна роля в много стилове. В скандинавския съжителства с бяло, бежово, пухкави килими и минималистичен декор, холивудският предлага съчетания с ярки багри, попарт картини и неонови акценти, пасва и на аристократичния с барокови мебели, изящни скулптури и впечатляващи картини.

Елегантното оформяне на интериора в сиво придава повече стил и разкош. А спалня в тази тоналност действа отморяващо и в същото време издава вкус и въображение. Така оформена, тя отпуска напрежението, отвлича от натрапчиви мисли, позволява да се концентрирате върху най-важното – вашето спокойствие и релакс. А за повече цветност – не се отказвайте от идеите за акценти в разнообразни цветове и оттенъци.

Сивото се съчетава отлично с жълто и бежово – комбинацията е стилна, свежа и модерна. Цветът си кореспондира чудесно с кафяво и оранжево, с които образува идеалния декор за есенните месеци. За по-нежно излъчване е комбинацията с бебешко розово или небесносиньо. За драматичните натури е дуетът с лилаво и червено. Не пренебрегвайте и танца с тюркоазено, с графитени елементи и животински мотиви в черно и бяло. Когато изберете централна роля за сивото, помнете, че помещението трябва да е богато осветено, за да не се сдобиете с мрачна атмосфера.

Сивото има и символно значение – излъчва сигурност и стабилност, говори за интелект, зрялост, ерудиция. Понякога то оставя усещане за изолираност, но в повечето случаи от него струи спокойствие и хармония.

Споделете във Facebook