Luxury Life

Назад

Академията за мода награди най-стилните и успешните за 2022-а

Хелена Тодорова, снимки Антон Марков и Хайлайф

На изискана церемония във Витоша Парк хотел бяха връчени годишните награди на Академията за мода за стил и успех БГ модна икона 2022. Новите лауреати са Мария Бакалова в категория изкуство, Миро в категория музика, Михаела Филева в категория музика, Георги Любенов в категория медии и журналистика, Десислава Стоянова в категория телевизия“ и Елена Караколева в категория лайфстайл. Номинациите по традиция са на най-изявените ни лайфстайл, модни и арт журналисти и редактори от водещите печатни и електронни медии. Според устава на Академията за мода, критериите известни български личности да получат статут на БГ модна икона, са качества и добродетели като изискан и модерен вкус и стил, високи професионални постижения, безупречна култура, морал и репутация.

Председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков, сподели веднага след приключването на церемонията: „Годишните награди БГ модна икона все повече се утвърждават като незаменим стимул за по-висока визуална култура, естетика на външността и поведението. Това отличие е възнаграждение за стремежа към висок стил и класа в общуването и публичната изява. Моите горещи адмирации за новите победители, които наистина олицетворяват единството и хармонията между вътрешната и външната красота, между стила и професионалните качества! Всеки път БГ модна икона отправя конкретно послание. Този път апелът е към цялото човечество: да се вразуми, да се смири, да спре безумната война, за да се възцарят мирът, любовта и красотата!“.

Мария Бакалова, която в момента е ангажирана със снимките за поредния филм в САЩ, ще получи своята награда допълнително – когато е на родна земя. Тя изпрати сптециално видео послание лично до проф. Любомир Стойков и Академията за мода, в което искрено и емоционално благодари за високото признание и посвещава наградата си на жените с най-голяма заслуга за стила ѝ – майка ѝ, и нейната личната стилистка Джесика Пастър.

Преди началото на ревю-спектакъла проф. Стойков връчи сертификатите на новите стипендианти на Златна игла –  Иванина Иванова и Рая Виктор, студенти по моден дизайн от Националната художествена академия. След награждаването, по покана на проф. Любомир Стойков, те и още няколко   негови студенти, показаха свои произведения: Кирил Бучакчийски, Мейчи Джоу, Ива Георгиева, Рая Виктор и Иванина Иванова.

Ревю-спектакълът на Академията за мода непосредствено преди официалната церемония откри Албена Александрова – трикратна носителка на Златна игла. Аксел Харди, която също е носител на Златна игла за „модна иновация, представи колекция Free Soul. За първи път в събитие на Академията за мода участва – с дебютна колекция, дизайнерката Лиа Каменова и нейния моден бранд Reflet. Дизайнерът на Модна къща на 2021 – Радостина Илиева, презентира официални и булчински облекла. Интересна предложения, които са предназначени както за дамите, така и за господата ни представи модна къща „Бандерол“ с дизайнери Деси и Никола Карадамянови. Носителката на „Златна игла“ – Мира Бъчварова, презентира тоалета, който е направила специално за „БГ модна икона 2022“, чрез уникален пърформънс. Мария Радославова – дизайнер на Миа Ателие, представи аутфит, който имаше сет от харнес аксесоари, аксесоар за бедро в същия стил и чанта през рамо с наметнато сако. Дизайнерката Таня Ян показа колекция Woman Inspiration, която е вдъхновена от модерната и космополитна жена.

Свои предложения, тематично подбрани за събитието, показаха и носители на приза Златна игла през годините. Диляна Матеева – най-добър млад дизайнер за 2020, представи рокля направена специално за ревю-спектакъла на БГ модна икона. Двукратната носителка на приза Теодора Спасова, презентира три тоалета от своята най-нова колекция „Оракулт“ – пролет-лято 2022, за първи път сега – по време на ревю-спектакъла. Ревю-спектакълът преди церемонията закри модният бранд Блинк с дизайнер Радослава Лазарова – ексклузивно за БГ модна икона 2022, представи най-новата си колекция Obsession.

Лице на БГ модна икона 2022 беше топмоделът Никол Предьова, която дефилира с рокля на модния бранд Блинк, а водеща – популярната певица и актриса Марина Кискинова, която сияеше в рокля на дизайнерката Радостина Илиева. Подготовката и хореографията на ревю-спектакъла бяха поверени на Боян Караиванов.

„БГ модна икона 2021“ се реализира с любезното съдействие на „Лаваца“, „Витоша Парк Хотел”, „Балкантел“, „Лаваца“, Desizo Monni, NP Deluxe Estates, M3 Communications Group, INC., Cesare Paciotti, KWIAT, салон за красота V&A Glamour, MAC Cosmetics, сладкарници „Неделя”, Locherber Мilano, бутик за цветя „Талисман“ и клиники „Торакс“.

Споделете във Facebook