Luxury Life

Назад

Виолетово-червения оттенък е цветът на 2022-а

Източник artprice

Институтът Pantone обяви цвета на 2022-а – 17-3938 Very Peri и обяснението е, че той показва жизнено, радостно отношение и динамично присъствие, което насърчава смелата креативност и изява на въображението.
„Цветът на годината на Pantone отразява това, което се случва в нашата глобална култура, изразявайки всичко, което хората търсят, споделя Лори Пресман, вицепрезидент на Pantone Color Institute. – Създаването на нов цвят за първи път в историята на нашата програма за цвят на годината отразява глобалната иновация и трансформация, която се извършва. Тъй като обществото продължава да го разпознава като критична форма на комуникация и начин за изразяване и въздействие на идеи и емоции, на ангажиране и свързване, сложността на този нов син оттенък – комбинация на червено с виолетов,  подчертава обширните възможности, които стоят пред нас.“

Ежегодно процесът на избор на цвят на годината на Pantone изисква внимателно обмисляне и анализ на тенденциите. За да стигнат до селекцията всяка година, експертите по цветовете в Pantone Color Institute™ обикалят света в търсене на нови цветови влияния. Те могат да включват развлекателната индустрия и филмите, пътуващите колекции на изкуството и нововъзникващи художници, модните тенденции, всички области на дизайна, популярни туристически дестинации, игри, както и нови начини на живот и дори социално-икономически условия. Влиянията могат да произтичат и от нови технологии, материали, текстури и ефекти, които оказват влияние върху цвета, социални медийни платформи и дори предстоящи спортни събития, които привличат вниманието по целия свят. В продължение на 23 години Цветът на годината на Pantone оказва влияние върху разработването на продукти и решенията за покупка в множество индустрии, включително мода, домашно обзавеждане и индустриален дизайн, както и опаковки на продукти и графичния дизайн.

Тазгодишния цвят на годината отразява факта, че живеем във времена на трансформация.  Pantone17-3938 Very Peri е символ на глобалния дух на времето и прехода, през който преминаваме. Докато излизаме от интензивен период на изолация, нашите представи и стандарти се променят и физическия и дигиталния ни живот се сливат по нови начини. С тенденциите в игрите, нарастващата популярност на метавселената и нарастващата артистична общност във виртуалното пространство Pantone17-3938 Very Peri илюстрира сливането на съвременния живот и как цветовите тенденции в дигиталния свят се проявяват във физическия свят и обратно.

Показвайки безгрижна увереност и дръзко любопитство, които оживяват нашия творчески дух, любознателният и интригуващ 17-3938 Very Peri ни помага да прегърнем нови възможности, отваряйки ни към нова визия, докато пренаписваме живота си.
Pantone Color Institute

Pantone Color Institute е бизнес звено в рамките на Pantone, което пресява най-добрите сезонни цветове, избира цвета на годината на Pantone, прогнозира глобалните цветови тенденции и съветва компаниите относно цветовете за визуалната идентичност на продукта и марката. Чрез прогнози за сезонни тенденции, психология на цветовете и цветни консултации, институтът си партнира със световни марки, за да използва ефективно силата, психологията и емоцията на цвета в своята стратегия за дизайн.

Споделете във Facebook