Luxury Life

Назад

Как помагат на нашите деца уроците по Бързо четене

Маргарита Кабурова, снимки  SmartyKids

Децата могат да развият суперпамет още в ранна възраст благодарение на образователната методика Бързо четене. Тя е авторска за международната мрежа от детски образователни центрове SmartyKids в допълнение към менталната аритметика, с която ги свързваме и с която са изключително нашумели у нас през последните години. Програмата насърчава малките да могат да се учат на бързо усвояване и разбиране на различни текстове, като по този начин създават и страст към четенето на книги.

Курсът включва обучение чрез мнемотехника – невероятно изкуство и техника за запаметяване, съвкупност от похвати за облекчено запомняне на максимален обем информация чрез създаване на изкуствени асоциации – т.нар. суперпамет. Чрез Бързото четене децата заедно с родителите научават и нови и интересни факти за света. Така заниманията никога не са скучни.

Обратната връзка на родителите за обучението по Бързо четене на SmartyKids потвърждава, че само след 3 месеца децата четат с разбиране и по-бързо. Също така повишават интереса си към четенето и все повече посягат към книжките. Повишаването на концентрацията е също важен детайл, като паметта се подобрява значително. Нарастват и резултатите по различни предмети в училище. От голямо значение за това децата да посещават курса за Бързо четене с огромно желание, е съдържанието на материалите, в които изобилстват любопитните факти.

За малките ученици в курса това е приключение, не само полезно от образователна гледна точка, но и забавно. Споделят, че научават много за държавите по света, повишават скоростта на четенето си и се чувстват по-уверени, по-решителни и по-знаещи.

Отзиви от децата можете да видите тук:

https://youtu.be/4F8iQQ_ks9E?list=PLej7GTepdwPqsUjtFcLO6NfFbnoRwNTrU

Повече информация за SmartyKids и центровете им в България може да намерите на следния линк: https://smarty-kids.bg/contacts/.

Споделете във Facebook