Luxury Life

Назад

Лина Маймарова – българската Хелена Рубинщайн

Юлия Вълкова, снимки Lina

„Най-важното е цветът на лицето!“,  казвала на своите клиентки Хелена Рубинщайн, поската еврейка, която създала първият истински институт на красотата и то в Мелбърн. Не след дълго в краката й паднали Лондон, Ню Йорк, Париж. Със същата амбиция, талант и адски труд у нас постига  успехи Лина Маймарова.

В бранша всички с уважение и респект произнасят името й. Тя е експерт козметик, външен експерт към Националната агенция за професионално образование при създаването на Държавните образователни стандарти за специалност „Козметика“. Напористата дама основава Националното сдружение на козметиците, член е на борда на АМСПИКЗ, нейвият глас е водещ при изготвянето и въвеждането на Европейски стандарт за услуги по козметика. Лина е собственичка на независима компания за производство на професионални продукти и оборудване. Със същия хъс, с който събира водещи специалисти за разработките на продуктите си за поддържане на здравия и красив вид на кожата, тя се бори и за признанието на доказали се международни коцметични компании. Тя е неуморна – основава и преподава в Академия за подготовка на козметици и консултанти. На нейно има са куп патенти, свързани с развитието и производството на козметични експертни формули. И не се задоволява с постигнатото – вечно е на път за поредния  международен форум, специализиран конгрес или конференция, без значение в кой край на света се организира.

5 стъпки преди крема

Неотдавана Лина  представи първата си книга „5 стъпки преди крема“, издание на Колибри. Тя е безценна информация за типовете кожа и подходящите козметични средства и процедури, за пилинга, хиалуроновата киселина и слънцезащитните продукти, за това как се променя кожата с времето и за грижите, които могат да забавят стареенето. Лице на превръщащото се в настолно четиво за дамите, които искат да бъдат забелязани, е златното момиче Симона Пейчева.

„В моята работа като експерт козметолог съм направила над 3000 теста и апаратно-емпирични изследвания с камери и сонди за определяне състоянието на кожата, разказва г-жа Маймарова. – Видях объркването на пациентите и многото въпроси, които ми задаваха. Основните са свързани с грижите у дома, което ме амбицира и мотивира да напиша тези редове. Не ги наричам книга, защото звучи претенциозно. Аз не искам да бъде претенциозно, а полезно. Дори и едно нещо да намерите и приложите от моите препоръки, ще съм много, много щастлива. Това всъщност и правя в последните години – експертизи, създавам и патентовам козметични продукти, паралелно с представителството на моята компания на над 15 световни марки в областта на професионалната козметика и оборудване. Ще се опитам да ви разкажа за првилния начин за подръжка на кожата, последователността и стъпките, които може да следвате лесно у дома. Това е най-добрия начин да се включите сами в програмата „Нека да останем млади“.“

Лина уточнява, че в практиката си е установила как постоянството и правилната програма с точните продукти и стъпки у дома, е най-доброто, което можем да дадем за грижата на кожата си. Любопитното е, че сред полезните редове е и съставянето на Хороскоп според типа кожа и коса.

„Светът е огледало – в едното се оглеждаме и се виждаме такива, каквито искаме, другото е това, което забелязват околните, но истината е в третото огледало – това, което сме и което понякога не знаем за себе си, казва Лина. – Книгата няма претенциите да измести или конкурира науката, психологията, нумерологията и прочие. Базирана е на моя личен опит, контакти и много анализи. С времето се приучих да наблюдавам и да мога предварително да намеря правилния подход, за да изградя доверие към себе си като експерт. Да стопя ледовете и да си спестя разочарования. Тази система, която свързва определен тип поведение и характер отчасти с типа кожа, аксесоари, прическа, цвят, във времето кристализира, някак си сама се подреди, систематизира и се разкри като едно полезено помагало.“

Споделете във Facebook