Luxury Life

Назад

Торта “Павлова“ за десерт на Бизнесдама 2017

Лия Добромирова, снимки Хайлайф

Евгени Минчев наистина е роден под щастлива звезда – и тази година успехите му на различни поприща /култура, блеготворителност, шоу/ сложиха в малкия джоб всички напъни на конкурентите му. Последната звезда в колекцията на лорда е голямата награда на името на Романьола Мирославова в Международния конкурс за поезия. По този повод Евгени бе съвсем лаконичен: „Писането на стихове е по-лесно от получаването на награди за поезия. Аз съм просто щастлив. И объркан. И благодарен.“

Всичко това се случи още преди да отшуми поредното бляскаво събитие, организирано от Минчев. Като притежател на конкурса Бизнесдама на годината, той и този път събра каймака на можещите и успелите, за да покаже не само на нашенеца, а и на света, че България върви напред. Патрон на събитието стана министър Лиляна Павлова. Тя вдъхнови и сладкарите, измайсторили торта на нейно име, която бе поднесена за десерт на гостите, окупирали до дупка ресторнт Лаура в НДК. Бившата дама на магистралите получи от домакина превъзходно френско шампанско по случай рождения си ден, съвпаднал с шоуто. Почетни гости на лорда бяха нотариус Весела Ивчева и бизнесдамите Мариана Печеян и Цветелина Маймарова,  която председателства конкурса за 2017 година.

Наследничките на знаменитата Надка Караджова – квартет Славеи, откриха вечерта с „Хубава си моя горо“ и „Хей, поле широко“, като в музикалната част бяха последвани от Есил Дюран, която пък получи статуетка за Певица на годината- нов конкурс на Минчев, който ще направи опит да възроди благородните идеи на Златния Орфей, и от Боряна Баташова, която също се изяви и като водещ заедно с домакина.

Бизнесдама на годината стана Камелия Терзийска /Брейн сторм консулт/, след пищното празнуване на 20 години от създаване на счетоводната й компания . Благотворителната томбола насърчи всички за изящен търг с последните аромати на Este Lauder, продукти на L Occitan и куп ухания и разкрасяващи изненади. Следващи в ранг листата на наградените са Мария Дончева – мениджър в Christian of Roma , Мария Бонева, която получи отличието за собствена модна телевизия Code Fashion. Почетен диплом отиде и при Калина Широкова от Велико Търново /за цялостна дейност/, а младата бизнесдама Анна Стефанова бе наградена за дебют. Оля Маркес де Карденас стана носител на приза за издател на медии, а Поля Кинова – за собствена модна марка. Нейната награда връчи Ивана Скендерова, облечена в рокля на Кинова, специално създадена за повода. Съпругата на Волен Сидеров – Деница, бе призната като жена-вдъхновение и заедно с останалите носителки на престижния приз обра овациите.

Хубостта пристигна лично от Великобритания в името на мис Уелс, която връчи част от наградите за красота на Цветелина Маймарова – Beauty Oscars . Мис България 2017 – Тамара Георгиева, асистира при връчването на някои от луксозните призове и бе обект на много внимание и аплодисменти. Следващото грандиозно събитие на лорд Минчев ще бъде традиционният Руски бал  на 21 февруари, в деня, в който първият цар Романов е стъпил на трона.

Споделете във Facebook