Luxury Life

Назад

Фондация Мечта за дете с благотворително ревю

Хелена Тодорова, снимки архив на дизайнерите

Фондация Мечта за дете с председател Ивелина Рускова организира с подкрепата на Академията за мода първото по рода си благотворително събитие – ревю с кауза 13 април 2022 г. в гранд хотел Милениум.

Известни български дизайнери подават ръка на националната кампания Роди дете в България. На дефилето ще бъде представен по един официален тоалет от всеки от дизайнерите, а присъстващите ще имат възможност да  купят техните произведения. Сред дизайнерите и модните къщи, които ще вземат участие в хуманното събитие, са носителите на Златна игла – Албена Александрова, София Борисова, Жана Жекова, Аксел Харди, Радостина Илиева, Радослава Лазарова, Теодора Спасова, Йорданка Чернаева, Антон Узунов, както и Мила Захариева, Есил Дюран, Милена Петрова, Киара Фешън, Terrani Fashion и Пламена Вияреал. С тоалетите ще дефилират обществени личности, вдъхновяващи с примера си да съчетават майчинство с кариера – една не само възможна, но и изключително хармонична мисия. Освен аутфитите, представени по време на събитието, ще бъдат изложени за покупка още предложения на участниците и техните модни брандове.

Всички приходи от ревюто ще бъдат дарени на национална кампания Роди Дете в България, чиято цел е да информира и мотивира младите хора в България да не отлагат решението да станат родители, защото късните опити за забременяване крият много рискове и често се оказват причина за репродуктивни проблеми.

Проф. д.н. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, изтъкна: „Поднасям специални адмирации на г-жа Ивелина Рускова и нейната фондация за волята и решимостта да вложи труд и енергия за справянето с най-тежкия проблем на България – демографската катастрофа. Академията за мода и българските дизайнери от дълги години подпомагат децата, лишени от родителски грижи и даровитата ни младеж. Ето защо с радост и готовност откликваме на апела на г-жа Рускова. Изразявам сърдечна благодарност на родните модни творци, които са не само с талантливи ръце, но и с големи и добри сърца!“.

Лице на националната кампанията Роди дете в България е топ моделът Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на Златна игла 2021, която неотдавна стана майка за втори път. Водеща на благотворителното събитие ще е поп певицата Йоанна Драгнева, която заедно с Цвети Радойчева ще се погрижи за доброто настроение на гостите.

Споделете във Facebook