Luxury Life

Назад

Гел изглажда белези

Маргарита Кабурова, снимки интернет

Хирургичните операции са вид  шок за тялото ви и неговата функционалност може да се промени в рамките на часове. Така Zanna Van Dijk’s разказва как претърпрява спешна коремна операция, докато е пътува из Малдивите.  В резултат има 10 инчов разрез на корема съпроводен с месеци на възстановяване. Възстановяването след такава операция може да е дълъг, болезнен и емоционално изтощителен процес. Затова ще ви дадем няколко съвета как да се грижите за себе си и емоционално след сериозна и травмираща операция, която може да ви остави дълбок белег.

Хранете се пълноценно

Подхранвайки тялото си с вкусна пълноценна храна, вие подпомагате оптималното възстановяване. Храната съдържа хранителни вещества, които могат да ви заредят с енергия, да ви излекуват и да се почувствате невероятно. Доказано е, че приемайки повече протеин по време на възстановяването, помага при оздравителния процес на раната. Комбинирайте това с плодове и зеленчуци, като се старайте да имате разнообразие до най-широката гама от витамини и минерали.

Движение

Това трябва да се прави внимателно. След операция през 4-5 седмици от възстановяването си ставаме лениви. След това под ръководството на физиотерапия е добре да започнете с малки мобилизиращи движения и разтягания. Създайте рутина за себе си, като прекарвахте 15 минути всяка сутрин, преминавайки през поредица от движения, за да накарате кръвта да тече отново през ставите и мускулите.

Погрижете се за белега си

Ако сте претърпели операция, най-вероятно ще останете с белег от разрезите. Масажирайте белега си с чисто масло от витамин Е, което е от съществено значение, тъй като помага за разграждането на тъканта, което намалява болката в белезите и развитието на сраствания – често усложнение на операцията. След това нанесете лек слой от специален силиконов гел. Става дума за Kelo-cote®, който е клинично доказан и помага за омекотяване и изравняване на повдигнатите набраздявания, както и за намаляване на обезцветяването и зачервяването. Формулата предпазва повърхността на кожата, създавайки ултра тънък филм, който може да осигури лечение и защита за 24 часа на ден.

Споделете във Facebook