Luxury Life

Назад

Иновативен крем защитава нежната бебешка кожа

Евелина Стефанова, снимки и интернет

Teva Pharmaceuticals инвестира 15 милиона евро в ново производствено съоръжение за Sudocrem® в завода на компанията в Троян.

То е с годишен производствен капацитет от около 45 милиона опаковки и ще създаде нови работни места, като увеличи с 10 %  общия брой на служителите в завода. Тенденцията е те да достигнат 300 души.

„Впечатляващата история на Sudocrem® започва през 1931 г. и през 2023 г. надмина  100 милиона долара (USD) продажби в световен мащаб, обясни при  прерязването на лентата на новото производствено съоръжение Михал Нитка, регионален изпълнителен директор за „Югоизточна Европа, България и Гърция“ и ръководител на глобалния отдел „Продукти без лекарско предписание“.

Според Ерик Драпе, изпълнителен вицепрезидент на Teva Global Operations „новото производствено съоръжение на Sudocrem® в Троян е важна част от планираната инвестиционна програма на Teva в цяла Европа“.  В момента 96% от лекарствата на Teva, продавани в Европа, се произвеждат в европейски заводи на фирмата, които са едни от водещите производители на генерични лекарства в световен мащаб“.

„С отварянето на това ново съоръжение ние допълнително засилваме ролята на Teva на българския пазар и нашият ангажимент е да въздействаме положително на икономиките и общностите в страните, в които работим“, каза Ричард Франсис, президент и главен изпълнителен директор на Teva. „Генеричните лекарства, включително лекарствата без рецепта (OTC), са разковничето на успеха и наследството на Teva.

Sudocrem® със своята уникална формула вече 90 години се грижи за кожата на бебета и деца. Този крем  е марка номер 1 на Тeva и се продава в 46 страни на 5 континента. Той действа антисептично, като заздравява и успокоява раздразнението и сърбежът. Предназначен е за профилактика и грижа при подсичане , намалява чувството на дискомфорт и

предпазва деликатната кожа на бебето. Може да се прилага също и като профилактично средство и облекчаване на последствията от други кожни проблеми, екзема, акне. С приятен мирис и консистенция.

Съставките му са чисти и с естествен произход – цинк, ланолин, масло от лавандула и др.  Кремът, предназначен за бебета е без консервант.

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE и TASE: TEVA) разработва и произвежда лекарства за подобряване на живота на хората повече от век. Фирмата е глобален лидер в генеричните, биоподобните и специалните лекарства с портфолио, състоящо се от над 3500 продукта в почти всяка терапевтична област. Около 200 милиона души по света приемат лекарство Teva всеки ден.

„Балканфарма” АД Троян (юридическото име на производствения завод) е собственост на най-големия световен производител на генерични лекарства Teva Pharmaceutical Industries Ltd., след придобиването на Actavis от Teva през август 2016 г. Основаният през 1953 г.  завод в Троян е със 70-годишна история и традиции в българското фармацевтично производство. Продуктовата листа на завода включва течни лекарствени форми (суспензии и сиропи), полутвърди лекарствени форми и козметични продукти (мехлеми, гелове и кремове). С текущото си портфолио заводът изнася продуктите си на 63 пазара в света, като основните са Русия, Великобритания, Холандия, Украйна, Казахстан, Германия, Франция и Скандинавските страни.

Тева е най-голямата фармацевтична компания в България по мащаб, производствен капацитет, продуктово портфолио и брой служители. През 2022 г. Teva е подкрепила българската икономика със 76 млн. USD на база косвени и предизвикани икономически ефекти. Като водеща компания за генерични лекарства в България,  Teva e спестили на българската здравна система около 16,5 милиона щатски долара през 2022 г. Икономическите дейности на Teva в България през 2022 г. са подкрепили общо 11 311 работни места по света (включително работни места за научноизследователска и развойна дейност), от които 1 512 работни места директно в България.

Споделете във Facebook