Luxury Life

Назад

Нов метод спира потенето

Юлия Вълкова, снимки Liberty Clinic

От влагата и неприятния мирис страдат 350 000 българи.Революционен метод напълно лекува хиперхидрозата.

Революционен метод, който само след две процедури напълно излекува прекомерното изпотяване, се прилага вече и в България. Единствената у нас специализирана клиника за лечение на хиперхидроза отвори врати в столичния Студентски град. Главен лекар в Clinica Liberty е д-р Юлиян Йорданов, който е и хирург в Първа градска болница в София. В новия център се прилага иновативната технология miraDry, която е единствената неинвазивна терапия на аксиларна хиперхидроза (прекомерно изпотяване в областта на подмишниците), одобрена от Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA) на САЩ и прилагана в ред европейски страни. Досега хиперхидрозата се лекуваше само хирургично, като по време на операцията, наречена симпатектомия, се прерязват група нерви от гърдите нагоре. Това обаче предизвиква компенсаторна реакция на организма с изпотяване от гърдите надолу. Ботоксът също не е показвал задоволителни резултати.

Новата клиника в София е част от веригата Liberty Clinic, която към момента включва още 4 центъра – в Тел Авив, Барселона, Лисабон и Порто. У нас ще се прилагат и процедури за лечение на свръхизпотяване в областта на дланите и стъпалата чрез технологията palmaDry. Процедурата е на принципа на йонофореза и е пригодена за провеждане и в домашни условия.
miraDry използва електромагнитни вълни, които разтварят потните жлези, без да се нараняват останалите тъкани. Международната асоциация по въпросите на хиперхидрозата признава и препоръчва метода като лечение, трайно решаващо проблема с прекомерната влага на подмишниците.

Терапията помага за редуциране на потта до 80-90%. Резултатите са налице веднага след провеждане на две сесии. Години научноизследователска дейност и развитие, както и повече от 30 000 пациенти от цял свят, са причина за създаването на това съвременно медицинско решение. Потенето е механизъм, чрез който тялото се охлажда. В него се съдържат от два до четири милиона потни жлези, като само два процента от тях са разположени в подмишниците. Премахването им не дава отражение върху способността на тялото да се охлажда и не води до негативни последствия за организма. Допълнителен ефект е премахването на неприятната миризма и в повечето случаи намаляване на окосмяването. Терапията се състои от една или две сесии, редуцира потните жлези на аксилите, но не оказва влияние на мускулните и мастните тъкани, нито на епидермиса. Едно от най-ценните й преимущества е, че не предизвиква компенсаторно потене.

В Clínica Liberty не се ограничават в лечението на прекомерно изпотяване само в областта на подмишниците. За първи път у нас се въвежда и технологията palmaDry, която се използва за свръхизпотяване в областта на дланите и стъпалата. Процедурата е на принципа на йонофореза и е пригодена за провеждане и в домашни условия.

„Нито един от досегашните методи – антиперспиранти, хомеопатия, инжектиране на ботокс) не е довел до траен ефект.  Ние в  Clínica Liberty България предлагаме трайно решение на проблема хиперхидроза с най-съвременните начини в зоните на подмишниците, дланите и стъпалата”, коментира д-р Юлиан Йорданов.

Методът е подходящ при всички състояния, които могат да предизвикат прекомерно изпотяване. Няма противопоказания дори за бременни и деца над 14-годишна възраст. Най-важното е, че чрез новата технология се постига дефинитивно излекуване, без да се налага процедурата да се повтаря по няколко пъти в годината, както е например при поставянето на ботокс. Цената за една процедура с miraDry е 3200 лв., а в случаите, когато се налага повторна интервенция /тя обикновено се прави след 3 месеца/, пациентът доплаща още 2000 лева.

”В сътрудничество с нашите партньори от България поставихме началото на първия център за лечение на хиперхидроза с иновативните технологии miraDry и palmaDry – Clínica Liberty България”, обясни Орен Ган, генерален мениджър и съосновател на Clínica Liberty Испания.

Според д-р Тсахи Видер, признат специалист по хиперхидроза, собственик на OR Clinic – Национален център по хиперхидроза в Израел, съосновател и партньор на Clínica Liberty Испания,  философията на специалистите се основава на предлагането на решения, които да подобрят живота на пациентите, защото разбират всекидневния им дискомфорт. Като правило хората, които страдат от този проблем, са притеснени не само в социалните контакти, но и в начина на живот. Тази ситуация се влошава, защото има тенденция към изолация, за да се скрие притеснението. Д-р Тсахи Видер разясни още, че процедурата е под местна упойка, трае около един час и няма никакви странични ефекти.

Специален гост на откриването бе и г-жа Елджи Юсен, регионален трейнър ЕС & Близкия Изток в Miramar Labs, Inc.

Споделете във Facebook