Luxury Life

Назад

Преборете бактериите със сол

Мина Тодорова, снимки интернет

Солта почти винаги има примеси от други минерални соли, които могат да й придадат различни нюанси (обикновено сиви или кафяви). В натрошена форма представлява безцветни кристали.

Солта за древните хора била манна от небето. И освен за храна, с нея лекували възпаления. Днес се препоръчва използането на по-малко сол заради отрицателни ефекти върху здравето. Основните противопоказания са високо кръвно налягане, задържане на течности или нарушение на съдържанието на калций в организма. Но този минерал има и невероятни лечебни свойства.

Сол срещу бактерии

Солта може да убие някои видове бактерии. При заболяване на венците
разтворете една чаена лъжичка сол в чаша топла вода и плакнете устата си за 1 минута.
Изплакването на носа със солев разтвор е ефективна процедура, която намалява риска от инфекция чрез въздушни капчици, ускорява лечебния процес. Соленият разтвор е отлично средство за лечение на хрема и запушване на носа. Добавете 1/2 или 1/3 чаена лъжичка сол към чаша топла преварена вода.

Лимонена и солена напитка

Комбинацията от лимонов сок и сол има пикантен вкус. Те се използват за отслабване, подобряват храносмилането и предотвратяването на настинки, както и за облекчаване на болки в гърлото. Приемът на вода с лимон и сол спомага за извеждането на токсините от тялото, подобрява състоянието на организма. Лимонената вода със сол е ефективен начин да възстановите нивото на pH в тялото си. Пийте такава вода веднъж на ден, сутрин на празен стомах и вечер преди лягане в количество 1/2 или 2/3 чаши.

В топла вода добавете резенче лимон, оставете да вари или изцедете сока, добавете щипка сол. Разбъркване. Напитката е готова.

Солени таблетки

В близкото минало солевите таблетки се препоръчваха на спортисти и на хора, които се потят прекомерно. Изпотявайки се, човек губи много сол и в тялото се създава дисбаланс. Всъщност органицмът съдържа около 200 г сол, така че ако имаме недостиг от нея, кръвното налягане спада. И когато това се случи, всичко, което трябва да направите, е просто да изпиете чаша пилешки или месен бульон, ефект има и солен айрян.

Вани със солена вода

Солените бани имат благоприятен ефект. Проучване на медицински център в Израел показа, че пациентите с ревматоиден артрит започват да се чувстват много по-добре след еднодневни процедури след бани в Мъртво море (Мъртво море е с 10 пъти повече физиологичен разтвор от Средиземноморието). Учените казват, че мобилността на крайниците се подобрява след такива вани. Те ефективно се използват като домашно средство против изпотяване на краката. Тъй като солената вода в контакт с клетките на кожата извлича течност от тях, те губят влага, набръчкват се и изсъхват.

Споделете във Facebook