Luxury Life

Назад

Използвайте природни средства за възстановяване и подмладяване

Ели Банова, снимки Рефан и интернет

Специалистите от Refan препоръчат кремове за лице, които са с регенериращ  ефект.
В забързаното ежедневие не забелязваме как се появяват първите бръчици, отпуснатата кожа и загубата на хомогенен тен. За да върнем часовника и да забавим стареенето, използваме различни средства. Едни от най-ефикасните се оказват тези, взаимствани от природата. Именно тях използват козметолозите на Refan при разработката на своите иновативни продукти за възстановяване на свежия и здрав вид на лицето.

Екстрактът от охлюви, вложен в състава на  серията Snail perfection, съдържа важни за кожата компоненти, като алантоин, колаген и еластин, гликолова и хиалуронова киселина, витамин Е и протеини.  Благодарение на тях екстрактът от охлюви  стимулира клетъчните функции, подпомага регенерирането на кожата и забавя процесите на стареене. Дневният крем за лице от серията  защитава кожата от вредното въздействие на UV-А и UV-В лъчите и е много подходящ след продължително излагане на слънце. Всички участници в проведен потребителски тест с него считат, че той e изключително ефективен като грижа против стареене.

Друго мощно регенериращо природно средство, препоръчано и използвано от козметолозите на бранда, е екстактът от азиатското растение Годжи бери. Той е ценна съставка в защитния дневен крем за лице Himalayan Goji Berry. Екстрактът от  хималайската билка регенерира кожата, подобрява клетъчния метаболизъм и ускорява растежа на нови клетки. Масло от ший, богато на незаменимите за кожата витамини A, E и мастни киселини, омекотява и хидратира. В резултат на използването му кожата става гладка и еластична.

Екстракт от върбинка и етерично масло от портокал са също природни продукти, използвани от козметолозите на Refan в разработката на една от най-новите серии на марката – Antistres. Кремът за лице от тази линия се грижи за кожата в две направления – като я възстановява и като намалява ежедневния стрес – един от главните виновници за преждевременното стареене. Комбинацията от екстракт от върбинка и масло от ший в крема регенерира кожата, а етеричното масло от портокал в състава му е афродизиак и има силно въздействие върху сетивата – носи топлина, жизненост, щастие и чувственост. Възбуждащият му аромат спомага за повишаване на настроението, предпазва от депресии и отпуска съзнанието след ежедневния стрес.

Регенериращите дневни кремове се нанасят сутрин върху  чиста и суха кожа, като леката им консистенция попива добре, без  да оставя мазни следи. За техните качества убедително говорят последните постижения на козметичния бранд  – Златен сертификат в класацията „ЛЛюбима марка на българския потребител 2017” за най-много потребителски гласове, както и първо място в две категории:  „Козметикаhttp://www.refan.bg/catalog“ и „Българска марка“.

Споделете във Facebook