Luxury Life

Назад

Летният маникюр с ефекти на стъкло, 3D цветя, холограми и цветна дъга

Силвия Петрова, снимки ProNails

В разгара на лятото властва цветната увереност. Когато светът на модата задава ярките цветове и пленяващите завършващи акценти като хит в тендециите за сезона, маникюрът е черешката на тортата. Най-новите ярки и контрастни цветове и специалните ефекти са част от актуалните тенденции. Колекцията Street Heat е посветена на градския стил и вдъхновена от силните жени, съвременната поп култура и музиката на Бионсе и Риана.

Иновативните нюанси в Clash Couture 2017 пък включват неустоимо пастелно розово Pastel Pink, футуристичен ментово-синьо Blue Beatz, инспирирани от дигиталната мода, искрящо бежов Big Bang, който създава експлозия от цвят и светлина, свежият прясно откснат и целунат от слънцето портокал – Liquid Lemonade и най-вече висшата мода в електриково лилаво-син цвят, комбинирано с  ярък цикламен блясък. Но цветът, който категорично трябва да присъства на цветния ви радар, е наситеният и ослепителен боровинково-розов нюанс  Bold Berries. Сред интересните идеи е холограмният стъклен ефект, постигнат със стикер за нокти „сияйно стъкло“. Тайната за триизмерните чудеса пък се крие в брокатите с ефект дъга, които се поставят върху гел, както и в брокатената пудра за нокти.

Сред специалните ефекти за маникюра са също печатите за нокти със закачливи артистични принтове. При тях се съчетават неонови светлини и алюзия за звукови вълни. За любителите на поп арта са ослепителните декоративни конфети в закачливо студени или топли металикови  комбинации. Сред новите тенденции са също Chromatic – цвят + триизмерен хроматичен ефект, както и цветната експлозия Colour Blooming  от преливащо омбре в свежи комбинации. 3D Blooming е една от най-атрактивните идеи – ноктите могат буквално да разцъфтят с експлозивни шаблони с 3D ефект и нови цветни гелове за рисуване – един страхотен завършек на лъскави или матирани пастелни нюанси.

Цветовете на градския стил, залегнали в колекция Street Heat, са силни, наситени и контрастни. Принтовете са мултикултурни, което е очаквано, тъй като улиците са събирателни пространства за много различни култури и традиции. Ноктите са дълги, заоблени или заострени. Водеща тенденция е Ripped Red. Днес ефектът на скъсаните дънки и тениски се е превърнал в шикозен градски стил и има нужда от наситен ярък червен цвят, който да допълва визията с неотразим маникюр.
Друг безпогрешен избор е искрящо син мастилен цвят, който перфектно допълва свежата лятна визия. Небрежният ежедневен градски стил лесно се превръща в звездна визия само с прибавянето на подходящите бижута и бляскави нокти в златни тонове. А експериментите с нови комбинации от цветове и специални ефекти  дават възможност на всяка представителка на нежния пол да има интересен, нестандартен и истински вдъхновяващ маникюр.

Споделете във Facebook