Luxury Life

Назад

Лятото е времето да изгладите бръчките

Маргарита Кабурова, снимки  Jewel Skin Clinic

Дерматологът д-р Бан Камуна от Jewel Skin Clinic съветва кои процедури са най-подходящи за топлото време и кои – не

Най-полезните медицински естетични процедури

Ботулинов невропротеин
Инжекциите против бръчки все още са една от най-популярните инжекции в световен мащаб. Използва се за изглаждането на нежелани линии и бръчки. Освен че намалява признаците на стареене, ботулиновият невропротеин може да отслаби лицето, чрез инжектиране в мускула, отговорен за дъвченето, наречен масетер.

Дермални филъри
Инжекционните дермални филъри възстановяват обема и изглаждат фините линии. Те работят бързо, за да намалят признаците на стареене.

Мезотерапия
Това е техника, която използва инжекции от витамини, ензими, хормони и растителни екстракти за подмладяване и стягане на кожата, лечение на косопад и възстановяване на растежа на косата, както и премахване на нежелани мазнини.

Скинбустър
Те са предназначени да увеличат хидратацията в кожата, като имитират естествения ефект на произведената от нас хиалуронова киселина. Процедурата е подходяща за всяка дехидратирана и стресирана кожа с резултати с продължителност до 6 месеца.

Нехирургически лифтинг с конци
Конците повдигат и стягат увисналата кожна тъкан. Те се въвеждат в по-дълбоките слоеве на кожата, за да повдигнат и контурират лицето чрез клетъчно подмладяване.

Лазрен 4 Д Лифтинг
4 Д лифтингът нежно изглажда кожата с лазерни лъчи, без болка и без престой. Той помага да се намали появата на пори, фини линии и бръчки.

Ултразвукова и радиочестотна терапия
Ултразвуковата енергия стимулира производството на колаген и стяга и повдига кожата, придавайки й по-млад вид. Тя третира отпуснатата кожа около шията и брадичката и изглажда нежеланите линии и бръчки около гърдите.

Контуриране на тялото
Нехирургичните лечения работят, като замразяват мастните клетки или прилагат интензивна топлина с помощта на ултразвук или радиочестота. Те могат да се използват за преобразуването на различни области, като корема, бедрата, любовните дръжки, дупето или горната част на ръцете, и с минимален период на възстановяване.

Има определени козметични процедури, които не се препоръчват през лятното време, най-вече защото могат да причинят чувствителност към слънчевата светлина и по-високите температури всъщност могат да забавят лечебния процес при някои други.

Химически пилинг
Химическият пилинг е идеален за тези, които страдат от белези от акне, слънчеви петна, промяна в цвета на кожата и общи признаци на стареене. Излагането на слънцето след пилинга може да причини хиперпигментация, зачервяване  и неравномерен тен на кожата.

Ретиноиди
Ретиноидите се използват за терапия на често срещани проблеми като акне, брадавици, фини линии и псориазис. Въпреки че тези производни на витамин А  ретиноиди са доста ефективни, те обикновено правят кожата по-чувствителна към слънчевата светлина и могат да причинят потъмняване на кожата. За това препоръчвам пациентите да използват по-леки ретиноиди като Retin A през лятото или да избират ретиноли с по-ниска концентрация на ретинова киселина.

Лазерна епилация
Лазерната епилация е чудесен вариант за премахването на нежеланите косми. Излагането на слънце след процедурата може да причини потъмняване и изгаряния, тъй като третираната кожа е по-чувствителна. Слънчевите изгаряния могат да доведат до увреждане на кожата и обезцветяване.

Склеротерапия
Процедура, която елиминира нежеланите разширени вени. Лечението включва инжектирането на разтвор във вената, който води до свиването на кръвоносния съд. Носят се компресионни трикотажни изделия за около седмица, докато се възстановят от процедурата, но те могат да бъдат горещи и неудобни, особено през летните месеци.

Липосукция
Това е един от най-ефективните начини за отстраняването на нежеланите мазнини. Липосукцията изисква пациентите да носят опорни превръзки няколко седмици след процедурата, което може да бъде неудобство през летните месеци.

Споделете във Facebook