Luxury Life

Назад

Бизнес класа в самолета и лукс в хотела очакват екипа на „Евита“

Юлия Вълкова, снимки Памела Райт

С цели 80 души екип и 8 тира пристига спектакълът „Евита“ в НДК на 21 февруари.  Организатор отново е продецунтска компания Арт БГ. Преди година пак тя доведе у нас друго хитово представление – „Котките“, което събра 23 000 зрители не само от София и страната, но и от балканските ни съседи. Очаква се и историята на  любимката на народа и жената, която първа се бори за правата на своите посестрими в Аржентина, да бъде аплодирана също подобаващо. Композиторът Андрю Лойд Уебър работи в тандем с Тим Райс, автор на текста. Двамата са приятели и имат престижното рицарско звание.

„Евита“ е сочено като легендарно шоу, защото съчетава най-доброто от класическата традиция на музикалния театър и спиращи дъха хитови музикални композиции,  отличени с престижни награди.  Приносът и на двамата в съвременната популярна култура във Великобритания и по света е повече от впечатляващ. Съвместната работа на Андрю и Тим датира още от първите мюзикъли на Уебър, поставени на Уест Енд, между които Joseph and The Amazing Technicolor Dreamcoat от 1970 г. По текст на Райс е и друг голям хит на Уебър „Исус Христос суперзвезда“. Яркият почерк  на Тим личи и в суперуспешните продукции на Дисни – „Аладин“ и „Красавицата и звяра“, а с Елтън Джон пише съвместно музиката към „Цар Лъв“. „Евита“ – една от най-касовите продукции, се играе над 40 години на „Уест Енд“ и „Бродуей“ и е преведен на над 14 езика. Така тя се нарежда до най-харесваните творения на Андрю Лойд Уебър – „Исус Христос суперзвезда“ и „Фантомът на операта“.

„Още не е забравен бумът, който предизвикаха „Котките“, и това ни амбицира да гледаме към все по-мащабни представления, казва Даниел Стефанов,  шефът на Арт БГ. – Сега тировете ще са 8 вместо 6, значително е увеличен и съставът. За него, според задължителния минимум двуседмичен договор, предлагаме само ВИП услуги – от самолетните билети за бизнес класа до лукс в хотела. Изненадата ще и в смяната на 4 декора /в „Котките“ декорът бе статичен и цялото действие се изнасяше от актьорите/. Новост е и фактът, че музикантите ще са в оркестрината. Сложна е и логистиката на проекта – сцената ще се строи три дни, а реквизитът ще се пренася от тировете в по-малки камиони, които ще влизат в НДК.“

Ролята на Мария Ева Дуарте Де Перон, наричана от хората Евита, е поверена на една от най-тачените звезди в лондонския „Уест Енд“ – Ема Хатън. С композиции като Don’t Cry For Me Argentina и You Must Love Me, станали емблематични в изпълнението на Мадона в едноименния филм, мюзикълът е истинска наслада за душата и очите. Оригиналите на парчетата са на Андрю Лойд Уебър за театралната версия на „Евита“ през 1978 г. Изкусителната блондинка със смело сърце е втората съпруга на президента Хуан Перон и първа дама на южноамериканската република за шест години до ранната й кончина през 1952 г. Тя  напуска белия свят  едва на 33 и ще се помни и като създателка  на  първата женска политическа партия в Аржентина. Освен че  стои начело в нея Евита се отдава и на мащабна благотворителна дейност.

София е единствената спирка на Балканите, в която мюзикълът ще гостува за пролетния сезон, съобщават от АРТ БГ. Затова у нас ще пристигнат отново ценители от съседните държави. Дори на предварителната пресконференция присъстваха журналисти от Македония и Гърция.

Билети вече могат да се закупят в мрежата на Eventim – от 65 до 125 лв. и ВИП – 155 лв.

Споделете във Facebook