Luxury Life

Назад

Бонбонът София Бобчева с първи моноспектакъл

Катя Попчева, снимки Народен театър

На 20 февруари звездата от трупата на Народния театър София Бобчева ще направи премиера на новия си албум и автобиография „Силиконови чувства“ на сцената на Народния театър „Иван Вазов“. Това разбира се, е шега, но не съвсем, защото талантливата актриса наистина ще влезе в кожата на поп фолк певица в новия си моноспектакъл “Бонбон”.

Режисурата на спектакъла е на Емил Бонев, а интригуващата история на певицата Марчела е създадена от Здрава Каменова. Сценографията и костюмите са дело на Елена Иванова, а музиката – на Стефан Димитров, хореографският дизайн е на Анна Пампулова. Художник на плаката и фотограф е Любомир Сергеев.

Премиерата е на 20 февруари, а следващите дати на представленията са на 27 февруари, 7 , 15 и 28 март.

Сюжетът на „БОНБОН“ се завърта около влизането на поп фолк певицата Марчела в риалити шоуто „Прозрачната стая”. С надеждата да върне изгубената си популярност и подтиквана от своя съпруг и мениджър, тя прави отчаян опит да се озове отново в светлината на прожекторите, като промотира своя албум и автобиографията си „Силиконови чувства”, излагайки себе си на показ пред милионна аудитория, сама в стая, където чува единствено гласа на Грейт Фадър и неумолимите му въпроси.

Но дали това ще е звездно и приятно преживяване за Марчела, както самата тя очаква или намеренията на шоуто са съвсем различни?

В този един час, позагубилата блясъка си, наивна, будеща много смях певица, ще се срещне с миналото си, ще се изправи срещу избора си, срещу страховете си, ще разкрие тайни и комични истории от абсурдния си живот на поп фолк звезда, които никога не е изричала на глас.

Тази вечер ще промени живота й завинаги. А кой ще спечели от всичко това, знае само Грейт Фадър. Екипът на „Бонбон“ обещава един час смях през сълзи.

Авторката на „Бонбон“ Здрава Каменова е написала над 30 пиеси.Тя е носител на наградата „Икар“ за драматургия и Националната награда за драматургия „Иван Радоев“, както и на множество международни отличия и като автор, и като актриса. Нейни пиеси са представяни, играни и издавани на френски, английски, немски, финландски, португалски и се радват на успех благодарение на характерния си език, топлото и обичливо чувство, с което са представени и защитени героите й, и несекващия интелигентен хумор, който не само забавлява, но и дълбае в душите на героите й, докато стигне до най-болезнените им кътчета.

Споделете във Facebook