Luxury Life

Назад

Българска актриса с роля в супер холивудски сериал

Катя Попчева

Елица Бонев и Димитър Маринов заедно в епизод от „S.W.A.T“ . („Специален отряд“)

Българската актриса Елица Бонев се превърна в поредния пример за успех в Меката на киното в Холивуд, след като се снима в един от суперсериалите, които се излъчват и у нас – „S.W.A.T“ . („Специален отряд“).

В епизода от хитовата криминална драма за американските специални части, който бе излъчен в Щатите на 27 ноември, Елица Бонев си партнира с с Шемар Мур – звездата от “Престъпни Намерения” и Джей Харингтън от “Отчаяните съпруги”. Тя преборва на кастинг стотици други американски актьори и е избрана за ролята на Даника.

Любопитното е, че в роля в точно тази серия има и друг световноизвестен български актьор – Димитър Маринов, който спечели „Оскар“ заедно с екипа на „Зелената книга“. Двамата с Елица не се засичат на снимачната площадка, но екипът на сериала остава очарован от съвпадението. В епизода героинята на Елица – Даника, има високи позиции в мафиотските среди, а Маринов е баща на таен агент.

„След като агентът ми Виктор Круглов вижда, че се търси актриса за ролята на Даника, той изпраща моя снимка и актьорско видео. Кастинг режисьорът минава през всички снимки и кани  актьорите, които биха били подходящи за ролята. Виктор ми се обади и каза, че съм поканена. Тогава получих и сцената, която трябваше да науча и представя на следващия ден. Имах по-малко от 24 часа, за да покажа най-доброто от себе си. Виктор ми се обади една седмица, след като се явих на кастинга и ми каза, че са закачили снимката ми на дъска, заедно с още няколко актьори, от които ще изберат победителя. Това означава, че съм минала първото отсяване, но още нищо не е решено. След още една дълга седмица, получих радостната новина, че екипът е бил очарован от представянето ми и че аз съм спечелила ролята“, разказа Елица.

Елица Бонев е възпитаничка на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ . Преди да продължи творческата си кариера в Америка, тя е имала поддържаща роля в първи сезон на сериала “Под прикритие”, с участието на Захари Бахаров и Деян Донков. Играла е на сцената на Народен Театър “Иван Вазов” заедно с Георги Мамалев и Мария Сапунджиева в постановката “Сако от Велур”. От 2012 г. насам Елица живее и работи в Лос Анджелис заедно със съпруга си, режисьор и продуцент – Георги Николас. Заедно с него планира да заснеме филм и у нас, вдъхновен от личните им преживявания по време на кризата през 1997 г.

Споделете във Facebook