Luxury Life

Назад

За Георги Георгиев животът е скулптура

Марги Видева, снмики Сезони

От 14 до 28 ноември галерия Сезони представя Георги Георгиев  – млад и талантлив творец с динамично и последователно развитие. Той е сред студентите на  проф. Емил Попов от Академията. Преди това завършва „Скулптура“ във ВТУ „Св. Кирил и Методий“ и съчетава най-доброто от двете школи.  Неподправеният стил на младия скулптор е вече познат на ценителите от участия и представяния на конкурси, арт фестивали и симпозиуми в чужбина. Последната му реализирана мащабна творба е в престижния международен скулптурен симпозиум в Чанчун, Китай.

Със създадените за галерия „Сезони“ творби Георги Георгиев иска да покаже своята класическа визия, нови интерпретации и разнообразни теми, вдъхновени от живота. В интериора на галерията скулпторът ще събере ценители, приятели и преподаватели, за да представи творбите си, обединени под заглавието “Животът в скулптура”. Художникът, който експериментира непрекъснато в търсене на различни сюжети в скулптурните си творби, със сигурност ще впечатли не само познавачите, но и младата аудитория, която в ежедневието си и забързания начин на живот е далеч от художествените галерии, но все пак е запазила в себе си известна доза любопитство към новото, неизвестното, необремененото.

Георги Георгиев  е утвърден автор, който обаче остава оригинален, свеж, позитивен, отворен към новото и неочакваното, нетърпелив да се срещне очи в очи с бъдещето. Всичко това неизменно рефлектира и върху неговото изкуство, което вярваме, че носи  потенциал да се превърне в притегателна сила за още повече почитатели.

Споделете във Facebook