Luxury Life

Назад

Италиянец снима настроението

Юлия Вълкова, източник https://subscribe.ru

Очарован от атмосферата на улици с или без хора, връзката между градското пространство и минувачите, Андо Фукс улавя моменти, когато героите му са напълно естествени. Той вярва, че е постигнал целта си, ако зрителят почувства образа. Точно това е целта на майстора на обектива, който се фокусира главно върху емоциите и настроението на кадъра.

Андо Фукс е от Сан Кандидо, Южен Тирол, Италия. Изгубил родителите си рано, той е възпитан в приемно семейство. Започва да се интересува от фотография още съвсем млад – в средата на 80-те години. Получил разнообразен професионален опит в областта на хотелиерския бизнес и строителството, той се връща към своята страст и от 2009 г. не е напуснал дома си без камера. Обикновено снима с цифров фотоапарат, но понякога се използва филм.

Фукс е от онези хора, които постоянно се съмняват както в себе си, така и в това, което правят, и никога не са доволни от резултата, но смята това качество за двигател по пътя на развитието. Артистът е самоук. Сега живее и работи в Зилиан, Австрия, близо до италианската граница. Андо казва: “Не ме питайте на кой фотоапарат и с кой обектив съм направил снимката, по-добре кажете какво ви казва изображението.” За него образът и настроението на кадъра са по-важни от техническите постижения.

Споделете във Facebook