Luxury Life

Назад

Луната е ужас и заплаха в Moonfall

Форум филм

В най-амбициозния си проект до момента, майсторът на катастрофични блокбастъри Роланд Емерих ще накара зрителите да изпитват ужас от Луната. Това се случва в епичното кинопреживяване Moonfall.  Във въображението на авторите се оказва, че естественият  спътник на Земята крие смъртоносна тайна и съдбата на планетата се озовава в ръцете на  носителката на Оскар – Хали Бери, на Патрик Уилсън и Джон Брадли, които се отправят на отчаяно рискована космическа мисия в опит да предотвратят апокалипсиса.

Пред очите на зрителите се разигвара спиращ дъха екшън, сцени на небивало разрушение и всичко това постигнато с бомбастични специални ефекти. Но това не е самоцел, а е постигнато с подплатата на фантастична история, обвита в мистерии и страх, без да води до отчаяние. Впечатлението е омекотено с умерен хумор и герои, които са ти симпатични. Това е още един връх в творчеството на прочутия с размаха и мащабите на филмите си Роланд Емерих.  И зрителите получават най-смелите си очаквания, каквито единствено големият екран може да предложи.

В Moonfall мистериозна сила изкарва Луната от орбита и я запраща към неизбежен сблъсък със Земята, което ще сложи край на живота такъв, какъвто го познаваме. Джо Фоулър (Бери) – ръководител в НАСА и бивш астронавт, е убедена, че знае какъв е ключът за спасението ни, но единствените хора, които ѝ вярват са старият ѝ колега Брайън Харпър (Уилсън) и любителят на конспиративни теории К. С. Хаусман (Брадли). Нетипичният екип рискува всичко и броени дни преди настъпването на глобалната катастрофа се отправя на смъртоносна мисия в космоса, само за да открие, че Луната не е това, което си мислим, че е…
В специално видео Роланд Емерих и съсценаристът, продуцент и композитор на филма Харолд Клозер отвеждат зад кулисите на Moonfall и разкриват любопитни подробности за амбициозната продукция, която още от самото начало има безрезервната подкрепа и на НАСА. Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство на Съединените щати осигурява достъп на творческия екип до своите съоръжения и дава ценни съвети и насоки по няколко важни за сюжета въпроси. В добавка, по време на снимките, в качеството си на консултант, на снимачната площадка всекидневно присъства астронавт. Основен принцип, който Емерих следва като режисьор, е подходът му да е максимално достоверен. По неговите думи, колкото и фантастична да е историята и Луната да не е това, което познаваме, всичко трябва да се подчинява на определени правила.

За значението на реализма при разказването на историята на екран говорят и звездата Хали Бери и придобилият световна популярност с ролята си в Игра на тронове Джон Брадли. За Бери възможността да присъства сред реалистичните декори на НАСА е повече от впечатляваща и наистина помага да усетиш какво би означавало да присъстваш в командния център в момент на криза. От своя страна Брадли споделя как филмовите елементи в изграждането на света трябва да са реални, за да може и заплахата от неговото разрушение да бъде такава.

Видео зад кулисите НАСА: https://www.youtube.com/watch?v=BU384ZcBujQ

Споделете във Facebook