Luxury Life

Назад

Мария Бакалова се впуска в убийствена игра

Юлия Вълкова, снимки Интернет

Малцина бяха чували за Мария Бакалова, докато Саша Барън Коен не я избира за ролята на Тутар в “Борат 2”. Появата й донася доста положителни отзиви от критиката и куп признания, като най-значимото бе номинация за “Оскар” за поддържаща роля. Във филма “Убийствена игра” ще бъде една от първите й главни роли, но тя вече бе избрана за участие в комедията на Джъд Апатоу “The Bubble” (Балонът).

“Толкова съм развълнувана да споделя с вас следващия си проект, от който ще бъда част. А24 благодаря, Халина Рейн за мен ще бъде чест да работя с теб!”, написа Мария Бакалова на страницата си във Фейсбук с препратка към публикацията в Дедлайн. В Инстаграм пък напомня със снимки от фотосесия за списание Джи Кю, което я поставя на корицата си. В статията не казва, че филмът “Борат 2” е забележителен не само със сцената с Рудолф Джулиани, но и с пробива на актрисата Мария Бакалова. Днес тя вече е част от голямото семейство на “Марвел” с ключова роля в “Пазители на Галактиката 3”. Снимките на продукцията приключиха неотдавна, а премиерата е догодина.

Първата голяма роля на Бакалова след “Борат 2” е на хотелска служителка в метакомедията на Джъд Апатоу “The Bubble”, която наскоро дебютира по Netflix. Следват участия и в лентите “Bodies Bodies Bodies” и романтичната комедия “Меден месец”. “Убийствена игра” (“Bodies Bodies Bodies”) излезе първо в киносалоните в Ню Йорк и Лос Анджелис, а от 12 август Александра филмс го разпространява по родните екрани. Актрисата направи видео послание към киноманите у нас. В него говори за черната комедия, в която се превъплъщава в образа на Бий:

„Здравейте, прекрасни хора! Изключително се вълнувам да споделя с вас новия си филм „Убийствена игра“. Ще можете да го гледате в цялата ни страна от 12 август. Тази черна комедия ще ви накара да се разсмеете, да се страхувате, да притаите дъх в очакване и почуда „кой, кога, какво, защо, как направи, какво се случи, какво видях“. Но най-вече и преди всичко да се забавлявате. Елате и вижте какво може да се обърка в една парти игра. Филмът е жесток, хаплив, с изключително чувство за хумор и изпълнен с убийствени обрати.”

В трилъра на режисьорката Халина Рейн събитията са ограничени до една дълга нощ, но опасното напрежение се е натрупало много преди истинският труп да се появи по време на парти в отдалечено имение. Действието се развива вътре в него, докато навън бушува ураган. Софи (Амандала Стенбърг) запознава нововото си гадже Бий с отдавнашния нси приятел Дейвид (Пийт Дейвидсън), който организира парти в богаташкото имение на родителите си. Софи убеждава Бий, че приятелите й не са нихилисти, както изглеждат в онлайн изявите си.

В задната част на къщата Дейвид и неговата приятелка Ема /Чейс Суи Уондърс/ заедно с Джордан /Майхала Херолд/ и Алис /Рейчъл Сенот/ палуват в басейна. Скоро става ясно, че Бий е аутсайдер, а Софи не е добре дошла.

Заглавието на филма идва от игра, с която групата се забавлява, като в е включено и уж убийство. Участниците трябва да намерят трупа и да открият извършителя. Тази напрегната игра обаче не е по вкуса на всички и няколко души напускат в знак на протест, като сред тях е и приятелят на Алис – Грег /Лий Пейс/. Той се опитва да се впише сред младите хора, въпреки че вероятно е с две десетилетия по-възрастен от тях. И тогава започват истинските убийства…

Сценарият на филма е на Сара ДеЛапе по разказ на Кристина Рупениан. С изклюбение на чудесната игра на Мария и останалите момичета, филмът не блести кой знае с какви качества. Въпреки това си заслужава да го гледате, за да се възхитите на таланта на нашето момиче.

“Убийствена игра“, продуциран от “А24”, има рейтинг R /лица под 17-годишна възраст трябва да бъдат в киносалона с придружител/ заради „насилие, кървави изображения, употреба на наркотици, сексуални препратки”, къакто отбелязва Асошиейтед прес.

Споделете във Facebook