Luxury Life

Назад

Пиърс Броснън със самостоятелна изложба по случай годишнина

Източник artpraice, снимки интернет

Пиърс Броснан навърши 70 години и реши да си подари самостоятелна изложба “Толкова много мечти” (“So Many Dreams”) в Лос Анджелис. Актьорът рисува от дете. Въпреки че  започва да работи в Холивуд и печели, не спира да рисува. “Изкуството е биографично… Опитвах се да пиша мемоари, но беше отегчително. Носех спомените в главата и в сърцето си. Тези картини категорично представят история – какъв бях, къде съм бил, кога се е случило”, каза актьорът.

“Когато се преместих в Ел Ей, бях много повлиян от художниците тук”, каза Броснан. “Имах желание да рисувам. Имах пари да си купувам платна, четки. Купувах си най-добрите материали за художници, но те оставаха в кутията.”

През 1987 г. първата съпруга на Пиърс Броснан – австралийската актриса Касандра Харис, е диагностицирана с рак на яйчниците. Актьорът започва да рисува, използвайки изкуството като емоционална терапия за него и за Харис. “Една нощ просто започнах да рисувам с пръсти.” По това време съпругата му се възстановява от химиотерапия.

Касандра Хария умира през 1991 г., но актьорът продължава с рисуването.
Броснан е запазил първата си картина – “Мрачна нощ” (“One Dark Night”), и тя може да бъде видяна на изложбата.

“Не мога да определя стила си. Това не е моя работа. Нека публиката го направи”, споделя актьорът. Настоящата съпруга на Броснан – журналистката и авторка на документални филми Кийли Шей Броснан, го е окуражила да продължи с рисуването.

Много от рисунките са създадени, докато актьорът говори по телефона. Други са портрети на хора, чиито снимки Броснан е видял. “Гледам снимките и се питам кои са тези хора.”

Споделете във Facebook