Luxury Life

Назад

Представяме ви младото българско издателство Benitorial

Убийства и хаос в мрачен Абърдийн

„Седях в зала в Гилдфорд, пълна с програмисти, и участвах в обсъждане на организационни процеси и тестови стратегии, когато получих имейл, че ми е предложена сделка за три книги“. Така Стюарт Макбрайд, почитател на криминалната литература и мениджър проекти в огромна компания за информационни технологии, разбира, че вече официално може да бъде наречен и публикуван писател. До излизането на книгата новината разбира единствено съпругата му. Осемнайсет месеца по-късно, Макбрайд решава да започне да пише на пълен работен ден.

Дебютният му роман – „Студен гранит“ – е първата книга от поредицата за детектив-сержант Логан Макрей, преведена на повече от 20 езика и спечелила десетки награди на автора си. Dagger in the Library за най-заемана книга на Асоциация на криминалните писатели, „Бари“ за най-добър дебютен роман и Награда на ITV3 за най-добър криминален литературен пробив са само няколко от тях. Всъщност „Студен гранит“ запленява до такава степен бъдещите издатели на Макбрайд Harper Collins, че те почти веднага развалят сделката за три книги, за да сключат договор за шест.

„Студен гранит“ проследява първия ужасяващ случай на Макрей след едногодишно отсъствие от работа. Малкият Дейвид Рийд е открит удушен и осакатен в канавка край реката. И убийството му поставя началото на разследване на поредица от изчезвания и луда надпревара, в която Логан и колегите му се стремят да надхитрят не само убиеца, но и пресата – готова на всичко за поредното скандално заглавие на първа страница.

Споделете във Facebook