Luxury Life

Назад

Сатирата с три премиери за бизнес, любов и изневери

Юлия Вълкова, снимки Елена Спасова

Сред най-големите удоволствия е да седнеш в мекото кресло и да се насладиш на безупречната игра на едни от водещите артисти на Сатиричния театър. И ако за Силвия Лулчева и Албена Павлова това е ежедневие, то за Бойка Велкова е ново амплоа на тази сцена. Без съмнение тя е прима и го доказва с блестящото си изпълнение на кралицата на козметиката – Хелена Рубинщайн. До нея изящно стои Силвия Лулчева като Елизабет Арден.
Става дума за най-новата постановка на Сатирата „Империя на красотата – Хелена Рубинщайн“. Пиесата, написана през 2017г., е поставена в Лондонския „Парк Театър“. През следващите години се играе на Бродуей, Москва, Сидней и в още куп световни градове. Автор е Джон Мисто, а у нас се поставя от Бойка Велкова с музиката на Теодосий Спасов.
По изключително забавен начин с остър и често хаплив език авторът говори за неизбежните конфликти на поколението по онова време, лутащо се между традициите и новаторството. Джон Мисто обаче решава да бръкне навътре в бизнена не на миньорите, а в лъскавината на козметичните салони и бутиците за мазила. Тук зад перфидността често се показват наострени лакирани нокти и разкривени усмивки в алено червило. Крошетата, които си разменят двете героини, се крият зад маски, лосиони, кремове. И в крайна сметка нищо лошо за потребителя – и двете марки създават невероятни продукти за разкрасяване. И те са още по-желани, щом вече сте гледали участниците в изключително приятното модно шоу – Бойка Велкова, Силвия Лулчева и Михаил Сървански.

От любов и изневери кипи постановката „Искам вашия мъж“ от Михаил Задорнов. Постановката е на Владлен Александров. В ролята на Елена, жена в прелестна възраст, е любимката на публиката на Сатирата – Силвия Лулчева. В младата прелъстителка Оксана се въплътява Рада Кайрякова, а мъжкарят Андрей, когото често изоставят, е Кирил Ефремов. Есенцията на пиесата представя Владлен:
„Искам Вашия мъж“ е комедия на тънките чувства, болезнени надежди и невъзможните очаквания. Спектакъл за отчаяното търсене на любов, на близост, на нежност и на желанието да бъдеш с другия! Чуден разказ за света на Любовта и за неистовото желание тази Любов да се случи. Като във фантастичен филм! Смешен, абсурден, сатиричен, комичен, но филм за надеждата.“

Шефът на Сатирата Калин Сърменов този път влиза в ролята на режисьор на „Кой-Кого“ по пиесата на Момо Капор “В края на уикенда”. Негов е и сценичният вариант, за който кани Албена Павлова и Иван Панев. Те виртуозно пресъздават как в една  отчуждена двойка двама може да се преоткрият и да повярват, че този, когото си обичал и с когото си споделял всичко, остава с теб не от ужас от самотата, а заради радостта да сте заедно.

А животът им е като на хиляди по земята – ден да мине, друг да дойде, препъвания в разхварлиите по пода или отврат от засъхналата храна върху чиниите в увмивалника. И така не само от понеделник до неделя, а от първи до тридесет и първи. В крайна сметка рутината те смила и неусетно идва възрастта, когато огледалото отказва да повтаря, че „ти си най-хубава на земята“. Тогава с отчаяние разбираш, че тръпката на младостта я няма, отлетели са вълнуващите преживявания и предстои единствено сребро в косите и празнота в очите. Спектакълът „Кой-Кого“ обаче опровергава всичко това по много приятен и съпреживяващ начин.

Споделете във Facebook