Luxury Life

Назад

Стрх и ужас в „Анабел 2: Сътворение“

Юлия Вълкова, снимки Александра филмс

New Line Cinema представя „Анабел 2: Сътворение“, с режисьор Дейвид Ф. Сандбърг („Не гасете светлината“), продължението на невероятно успешния „Анабел“ от 2014. Новият филм отново е продуциран от Питър Сейфрън и Джеймс Уан, които са партньори и по поредицата „Заклинанието“.

В „Анабел 2: Сътворение“ няколко години след смъртта на малкото им момиченце, майстор на кукли и неговата съпруга приемат в дома си монахиня и шест момичета от едно затворено сиропиталище. Скоро те се превръщат в мишена на завладяващото създание на майстора – Анабел.

Сандбърг режисира по сценарий на Гари Добърман, който е автор на сценария и на „Анабел“. Във филма участват Стефани Зигман („Спектър“), Талита Бейтман („Петата вълна“, предстоящия „Геобуря”), Лулу Уилсън (“Ouija: Origin of Evil”, „Избави ни от злото“), Филипа Култард (“After the Dark”), Грейс Фултън (“Badland”), Лу Лу Сафран (“The Choice”), Самара Лий („Ловец на лисици“, „Последният ловец на вещици“) и Тейлър Бък, за която това е дебют в киното; с Антъни Лапалия (сериала „Безследно изчезнали“) и Миранда Ото (сериала на Showtime „Вътрешна сигурност“, трилогията „Властелинът на пръстените“).
Изпълнителни продуценти на „Анабел 2: Сътворение“ са Ричард Бренър, Уолтър Хамада, Дейв Нюстедър и Ханс Ритър.

В екипа на Сандбърг, сътрудничел му и в неговия предишен филм „Не гасете светлината“, са художничката Дженифър Спенс, монтажистът Майкъл Алър и композиторът Бенджамин Уолфиш, към които се присъединяват операторът Максим Александър (“The Other Side of the Door”) и дизайнерката на костюми Леа Бътлър („Паранормална активност 3 и 4“).
New Line Cinema представя продукция на Atomic Monster/Safran Company, „Анабел 2: Сътворение“. Филмът се разпространява от Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company.

За  продукцията

Анабел ще превземе екраните отново. Този път зрителите ще проследят създаването на ужасната кукла – от нейния първи дом в стаята на едно малко момиче до първото обсебване на душата на това момиче.
След смразяваща поява в „Заклинанието“, последвана от главната роля в свой собствен филм, за създателите става ясно, че кинофеновете са готови да станат свидетели на произхода на куклата, която едновременно ги ужаси и заплени. И така след успеха на своя режисьорски дебют, миналогодишния летен хит „Не гасете светлината“, Дейвид Ф. Сандбърг е избран да режисира „Анабел 2: Сътворение“, следващата история в поредицата на Джеймс Уан „Заклинанието“, продуциран от Питър Сейфрън и Уан.

„Вече бях голям почитател на „Заклинанието“. За мен той е като класика, която се откроява на фона на много от днешните филми на ужасите“, казва Сандбърг. „Спомням си, че бях наистина заинтригуван от този свят и въодушевен да разкажа и моята история в жанра.”
Сейфрън допълва: „Дейвид е истински майстор. Той знае как да внушава страх и да изгражда героите. Имаше поглед върху цялостната визия на филма – как да подреди всичко, така че да си пасне на мястото, и представи по нов начин света на Анабел“.

След като в центъра на историята е една играчка, децата изглеждат логичното допълнение. Докато търси различни идеи, Добърман си спомня: „Всъщност Джеймс предложи децата да са сирачета и оттук аз поех нещата. След това трябваше да реша какво точно в тази кукла я прави толкова обсебваща и зла“.

Сандбърг споделя, че чувството за страх, което винаги я съпътства, се пренася и на снимачната площадка на „Анабел 2: Сътворение“. „Дори актьорите бяха притеснени, когато са около нея. Питаха ме: Наистина ли трябва да докосна тази кукла? Не ми се ще да го правя“, смее се той.
Всъщност по молба на част от актьорите, продукцията наема католически свещеник, за да освети снимачната площадка и няколкото копия на куклата Анабел, както е направено преди началото на снимките на „Заклинанието 2“ и предстоящия “The Nun.”
Просто за всеки случай.

Споделете във Facebook