Luxury Life

Назад

„Трансформърс: Последният рицар“ – война на светове, в която оцелява само един

Юлия Вълкова, снимки Форум филм

„Трансформърс: Последният рицар“ разбива митовете в основата на поредицата „Трансформърс“ и дава нова дефиниция на понятието герой. Хората и машините са във война, Оптимус Прайм вече го няма. Ключът към спасяването на нашето бъдеще лежи заровен в тайните на миналото, в скритата история на трансформърите на Земята. Спасяването на света ни ляга на плещите на един твърде неправдоподобен съюз: Кейд Йегър (Марк Уолбърг); Бъмбълбий, английски лорд (сър Антъни Хопкинс) и професор от Оксфорд (Лора Хадок).

В живота на всеки идва момент, когато трябва да стори нещо за общото благо. В „Трансформърс: Последният рицар“ преследваните ще станат герои. Героите ще са злодеи. Само един свят ще оцелее: техният или нашият.
„Трансформърс: Последният рицар“ е в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX от 23 юни.

А ето и нкои любопитни факти около заснемането.

Петата част от супер успешния франчайз за огромните машини, които непрекъснато се превръщат в други още по-зашеметяващи машинарии, завладя киноманите. Сагата предлага небивали сюжетни перипетии и як екшън, но едва ли някой се е съмнавял в това, щом режисьор отново е Майкъл Бей. В поредния филм изненадите са невероятни, както и бюджетт му – 260 млн. долара. Сцените, в които сър Едмънд Бъртън  /Антъни Хопкинс/ посещава “Даунинг стрийт” 10 са заснети тъкмо в офисите на министър-председателя на Великобритания през октомври 2016 г.  Това е втората холивудска продукция, заснета в Куба след The Fate of the Furious (2017).

Тя има препратки към легендата за Крал Артур – отколешното желание на Майкъл Бей да режисира едноименния филм. През 2004 г. той се заема да направи проект за него, но след 5 лета го изоставя заради несъгласие с продуцентите за бюджета.

След излизането по кината на „Трансформърс: Ера на изтребление“ сценаристите се събират, за да обсъдят и планират бъдещето на франчайза. Две от идеите са свързани с мита за Крал Артур и с Втората световна война. Майкъл харесва и двете и ги вплита в повествованието.

Докато снимките са в Англия, Марк Уолбърг прекарва бая време в църквата „Свети Ейдън“ и в края на снимките ѝ прави голямо дарение. Има кадри и от Стоунхендж – Бей даже иска наблизо да възпроизведе впечатляваща експлозия, но категорично му е отказано. Така се стига до построяването на декор, напомнящ за това уникално природно чудо, и край него се снима масивен взрив. Част от действието се пренася и в североизточна Англия, а в  Нюкасъл се стига до затваряне на улици.

В този филм Дейтрейдър е озвучен от Стив Бушеми. Майкъл Бей е голям фен на актьора и иска още преди десет лета той да поеме ролята на агент Симънс в първия филм от поредицата – „Трансформърс“.
В новата продукция дворецът Бленхайм е декориран като щаб на нацистите. Това разгневява много британски ветерани от войната, събрали се на протест пред портите, който пък е резиденция на обявения за герой от войната Уинстън Чърчил.

Останалите кадри пренасят в САЩ, Норвегия, ЮАР, Индия.

Споделете във Facebook