Luxury Life

Назад

Фантазия, оплетена от емоция и реалност

Вида Пиронкова, снимки галерия Сезони

До 11 декември галерия Сезони представя една интересна и красива изложба – „Бибрации“. Тя е дело на художника, монументалиста и миниатюриста, на живописеца и събирача на падналите листа на нашите чувства и емоции в едно платно, наречено картина на живота ни. Това е Светлозар Захариев – Заро. На откриването многобройните му почитатели бяха оставени той да ги хване нежно за ръка, за да ги разведе из неговите светове, дълбоко скрити в душата му. Творецът е сред малцината, които имат куража да се разголят пред зрителите, за да разкажат историите на своята фантазия, породени от изключителната му емоционалност и уникален, изтънчен и силен поглед върху реалността. По несравним начин тя се размива в представите му с история, съвремие и бъдеще, но характеризираща единствено и само неговия артистичен почерк.

На малцина им се струва – но само привидно, че Заро е събрал в една експозиция различни жанрово и стилистично картини. Но това е само оптическа измама, защото точката на хоризонта е само една. Веднъж достигайки я и отминавайки я, ние – наблюдателите, кацнали на крилете на художника Захариев, се отправяме отново и отново пред нов хоризонт и нова точка за достигане. Така, че всичко е точно, както трябва да бъде в изкуството. Не се тревожете, а се отпуснете и насладете на новите светове и илюзии, с които ни дарява художника. Трябва само да се потопим в тях, за да почувстваме отново силата на днешното си съществувание.

Светлозар Захариев борави фантастично с щриха. Целият образ сякаш е изграден от една единствена линия. Колоритът му е силно въздействащ и сетивен, понякога неуловим. Темите – неизчерпаеми, но сякаш тази за любовта надделява над останалите. Символите, които използва, са същите, които изкуството използва през цялата си история на съществуване, но които никога не могат да се изчерпят. Те винаги са нови.

Вида Пиронкова – дама с многобройни таланти, изпълни композираното от нея танго в чест на новата изложба на твореца.

Художникът повежда зрителите из световете, дълбоко скрити в душата му

Споделете във Facebook