Luxury Life

Назад

Хайде на кино

Юлия Вълкова, снимки Форум филм, Александра филм, Лента, 6А медиа ентъртеймънт

Кралица Виктория на бунт срещу порядките

Невероятната действителна история, разказана от режисьора Стивън Фриърс и сценариста Лий Хол, е за едно неочаквано приятелство по време на забележителното управление на кралица Виктория (носителката на „Оскар“ Джуди Денч). Когато Абдул Карим (Али Фазал), млад слуга, който пристига от Индия, за да присъства на тържествата по случай златния юбилей на кралицата, той изненадващо се превръща в любимец на нейно величество. Докато кралицата поставя на изпитание постулатите на една институция, която самата тя обитава от десетки години, двамата оформят неочакван и предан съюз, който всички в домакинството на двореца опитват всячески да унищожат. Със задълбочаването на приятелството им, кралицата започва да вижда един променен свят, а благодарение на новата гледна точка, тя започва да си възвръща човечността.

Снежен човек убива жени по мъчителен начин

В трилъра на режисьора Томас Алфредсон и сценаристите Питър Щрауган и Хосейн Амини, създаден по романа на Ю Несбьо, са привлечени Майкъл Фасбендър (поредицата X-Men), Ребека Фъргюсън (Мисията невъзможна: Престъпна нация), Шарлот Генсбур (Денят на независимостта: Нова заплаха), Вал Килмър (Жега) и носителят на Оскар Джей Кей Симънс (Камшичен удар).

Когато главният инспектор на елитна полицейска група (Фасбендър) започва разследването на убийство по време на първия сняг, опасенията му, че неуловим сериен убиец отново се е развилнял, се засилват с всеки изминал ден. С помощта на находчива новобранка (Фъргюсън), полицаят ще трябва да разнищи случаи на повече от десетилетие, както и най-новия такъв, с надеждата, че ще успее да надхитри злодея, преди да е паднал следващият сняг.

Филмът е заснет изцяло на локации в Норвегия – градовете Осло и Берген, както и местността Рюкан.

Треска за лалета посред октомври

Тази есен бестселърът на Дебора Могак „Треска за лалета“ оживява по впечатляващ начин на голям екран, под вещото ръководство на режисьора Джъстин Чадуик (Другата Болейн) и по сценария на големия драматург сър Том Стопард. В ролите са носителката на „Оскар“ Алисия Викандер (Момичето от Дания, Джейсън Борн), Дейн Дехаан (Валериан и градът на хилядите планети, Невероятният Спайдър-мен 2) и носителите на „Оскар“ Кристоф Валц (Гадни копилета) и Джуди Денч (Влюбеният Шекспир, 007 координати: Скайфол).

Действието в „Треска за лалета“ се развива в Амстердам през XVII в. по време на така наречената „мания по лалетата” – първият регистриран икономически балон в историята. Прелестната София (Викандер) е принудена да се омъжи за доста по-възрастния, богат и властен търговец Корнелис (Валц) – брак, който я спасява от бедност, но ѝ носи нещастие. Когато съпругът ѝ наема професионалния художник Ян (Дехаан) да нарисува семейния им портрет, между двамата млади пламва страстна любов. За да се измъкнат от здравата хватка на влиятелния търговец, София и Ян рискуват всичко, залагайки на хаотичния пазар на лалета с надеждата, че ще направят много пари и ще успеят да откупят свободата си.


Арена

Нина Добрев в смразяващ трилър

Режисьорът Нилс Арден Оплев и сценаристът Бен Рипли с „Линия на смъртта“ правят римейк на на оригиналният филм на Джоуел Шумахер. Като експеримент, няколко студенти по медицина умишлено се поставят в състояние на клинична смърт и се реанимират с цел да разкрият какво лежи отвъд линията на смъртта. Непрекъснато увеличавайки времето, в което са мъртви те се сблъскват с материализацията на мрачни моменти от миналото им, без да знаят дали са истина или просто халюцинации. В лентата участват още Кийфър Съдърланд, Елън Пейдж, Диего   Луна, Джеймс Нортън и Кирси Клемънс

Харисън Форд се завръща с „Блейд Рънър 2049“

„Блейд Рънър 2049“ на режисьора Дани Вилньов и сценарстите Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн, е по романа „Сънуват ли андроидите електрически овце?“ от Филип К. Дик. Тридесет години след събитията в първия филм Кей, един нов „ловец” от полицейското управление на Лос Анджелис, разкрива отдавна погребана тайна, която може да предизвика тотален хаос във вече разрушеното човешко общество. Откритието на Кей го отвежда на мисия да намери Рик Декард, бивш „ловец” от същото полицейско управление, изчезнал от света през последните три десетилетия. Във филма участват Райън Гослинг, Харисън Форд, Ана де Армас, Силвия Хоукс, Робин Райт, Макензи Дейвис, Джаред Лето.


6 А Медиа ентъртеймънт

Жерар Депардийо в дивана на Сталин

Фани Ардан е режисьор и сценарист на „Диванът на Сталин“. Филмът е по едноименният роман на Жан-Даниел Балтасат. В него участват Жерар Депардийо, Еманюел Сение, Пол Хами, Франсоа Чато, Луна Пиколи-Трюфо, Тудор Истодор, Алексис Манонти.

Сталин се оттегля за тридневна почивка в тайна резиденция сред гората заедно със своята дългогодишна любовница Лидия. В неговия кабинет има диван, подобен на дивана на Фройд в Лондон. Той предлага на Лидия да играе играта на психоанализа през нощта. А през деня, в резиденцията е пристигнал младия художник Данилов, който чака да бъде приет от Сталин, за да му представи своя проект – монумент на вечността в чест на вожда. Проектът на Данилов е избран от Лидия измежду творбите на други художници, но КГБ трябва да направи задължителните си проверки. Събитията придобиват неочакван обрат, когато между Лидия и Данилов се зараждат отношения…

Да се изгубиш в Париж

„Изгубени в Париж“ е създаден от творческия тандем Доминик Абел и Фиона Гордон /сценарий и режисура/, и носи отпечатъка  на техния причудлив стил. Двете звезди играят ролите на наивна библиотекарка от малко канадско градче и странно съблазнителен, егоистичен парижки бездомник. Когато подредения живот на Фиона е нарушен, заради притеснително писмо от 88-годишната ѝ леля Марта, която живее в Париж, Фиона хваща първия самолет, който може и пристига само, за да открие, че Марта е изчезнала.
В лавина от грандиозни бедствия тя се сблъсква с Дом – привлекателен,  но досаден скитник, който просто няма да я остави на мира. Изпълнен с невероятни лудории и сложна хореографска клоунада, характерна за работата на Абел и Гордън, ИЗГУБЕНИ В ПАРИЖ е забавна и чаровна  приказка в ярки цветове за особените хора, които намират любов, докато са загубени в Града на светлините.
Във филма участват Доминик Абел, Фиона Гордон, Емануел Рива и Пиер Ришар.

Споделете във Facebook