Luxury Life

Назад

Taylor Swift с 2-ри изненадващ албум през 2020

Валентина Дончева,снимки Animato Music

За “evermore”изпълнителката казва, че е “сестра” на номинирания за ГРАМИ #1 албум “folklore”, който излезе през август. Стандартната версия на албума съдържа 15 песни, а делукс изданието – 17. Звездни гости в него са Bon Iver, The National и Haim. Пилотният сингъл е песента “willow”, придружена от приказно музикално видео, което за 4 часа е гледано близо 2 млн. пъти. Новият албум е записан тайно по време на първата изолация заради пандемията от COVID-19 успоредно със звукозаписните сесии на “folklore”.

Taylor Swift споделя: “Да си кажем честно, не можехме да спрем да пишем песни. За да съм малко по-поетична, чувството е като да си на края на фолклорна гора, изправен пред избора: да се обърнеш и да се върнеш назад, или да продължиш напред през гората на тази музика. Избрахме да навлезем още по-дълбоко в нея. Не съм го правила никога преди. В миналото винаги третирах албумите като еднократен проект и веднага след премиерата на даден албум започвах да планирам следващия. Нещата се промениха с “folklore”. Докато го правехме усещах, че повече се връщам, отколкото да тръгвам. Обикнах бягството от реалността, което дойде с въображаемите/ невъображаеми приказки. Обикнах начина, по който приветствахте мечтите и трагедиите и епичните истории за любовта, загубени и намерени във вашия живот. И продължих да пиша за тях.”

Bon Iver отново гостува в една от песните, друга е с участието на бандата The National, а трета – с поп-рок триото Haim. Taylor Swift е режисьор на видеото към песента “willow”, с което продължава поредицата от самостоятелно режисирани видеоклипове след Lover, The Man и Cardigan.

https://www.youtube.com/watch?v=RsEZmictANA&feature=youtu.be

Споделете във Facebook