Luxury Life

Назад

Мисис Вселена 2014 Сабрина Пиниън била пребивана като дете

Магдалена Гигова, снимки интернет

Сабрина Пиниън е на 44 и не само не крие годините си, а и се гордее с тях. Като всяка жена, която държи на външния си вид, и тя има хобита – фитнес, мотори, танци, като сред предпочитаните й занимания е и четенето. Със съпруга си слушат музика и прекарват много време сред природата. Девизът й е „Не позволявай на миналото да предопределя съдбата ти“. А ако трябва да се опише с две думи, казва, че е скромна и уверена.

Пред журналистката Магдалена Гигова Сабрина споделя, че животът й след титлата Мисис Вселена се променя, защото тя е наясно, че представлява жени във всякакво обществено положение. Взима много насериозно задълженията си и възможностите, които са пред нея. Хубавицата очаква още много промени в живота си, защото става все по-заета с всеки изминал ден, тъй като работи върху платформи за осведоменост и възпитание за домашното насилие. Те трябва да получат широко разпространение, за да знаят жените как да се пазят и как да противостоят на насилниците.

Благотворителната кауза, с която Сабрина е заета, докато носи короната, се обединява около каузата да спре домашното насилие и тя като човек, който е оцелял, след като израства в обстановка с домашно насилие, винаги е подкрепяла и защитавала. Работи съвместно с приют с нестопанска цел в Щатите, Ahimsa House, което означава „без насилие“. Започва и кампания, наречена „Обет“, която дава възможност на мъже да дарят средства на Ahimsa House, в замяна на което получават гривна, на която пише „Обет“. Също така те заявяват публично: „Давам обет да се изправя и да говоря открито срещу домашното насилие.“ След това тя и съмишлениците й качват видеоклипове във фейсбук и рекламират инициативата чрез местни медии, за да се разбере огромното значение на това мъже да подкрепят жени и деца, които са жертви на насилие.

„Положението в семейството ми беше толкова лошо, че избягах от дома си на 13. Баща ми беше алкохолик и със сестра ни ни пребиваше без повод. Но извадих късмета да имам чудесни приемни родители, които ме подтикнаха да се явявам на конкурси за красота и да стана модел. Знам, че когато разказвам на децата моята история, им внушавам, че обстоятелствата нямат значение, те не определят съдбата ти и аз съм живото доказателство. Трудностите в детството ми ме направиха човека, който съм днес. Аз също така преодолях трагедията да остана вдовица на 32 години“, доверява Пиниън.

Днес тя е щастлива, че има толкова много хора в живота си, които са я подкрепяли и насърчавали чрез молитва и положителни мисли. Сестра й е огромна опора, която я подкрепя, независимо колко големи са мечтите й. А и баба й била голям поддръжник и най-големият герой за нея.

Като се връща към конкурса, Сабрина казва, че побеждава конкурентите си и с упоритост – две години работи, за да постигне тази цел, след като взима короната на щатския конкурс в Джорджия, а после и на Мисис Америка. Тя вярва силно във визуализацията и позитивния вътрешен диалог. Прекарва месеци, представяйки си се на сцената, докато я награждават. Представя си как чува името си. И на глас си повтаря – „Мога да бъда Мисис Велена“. Ако не вярвате в себе си, никой не би вярвал във вас, убедена е хубавицата и добавя, че вярва, че Бог има цел и план за нас и от тези, на които им е дадено много, се изизисква много.

Сабрина е родена в Уилмингтън, Северна Каролина, но нарича Джорджия свой дом вече повече от 20 години. Там живее със съпруга си и четирите си „бебчета” – техните кучета. Прави кариера като модел, танцьорка и фитнес инструктор. Като професионален модел има уникалната възможност да живее и работи в много страни, вкл. Япония, Франция, Белгия, Централна Америка и Карибите. Сега е обственичка на консултантска агенция за красота. Чрез нея работи с доста носителки на корони от конкурси. И понеже е срещнала много от менторите си на такива надпревари, се опитва и тя да има принос към развитието на характера на момичетата, както нейните наставници са спомогнали за успехите й.

„Да минавам по жизнения си път с чувство за хумор и страхопочитание е жизненоважно за всекидневието ми. Стремя се да открия красотата на заобикалящия ме свят и да оценявам дори ирониите на съдбата. У мен има много страст и живея живота си възможно най-пълноценно”, доверява Пиниън.

Като сертифициран инструктор по танци и фитнес тя не само популяризира здравословния начин на живот и насърчава клиентите си да постигат баланс в живота, ами го прилага в семейството си. Освен това е ментор в Teach One to Lead One (програма за развитие на лидерските умения и характерите на деца и тийнейджъри). Щастлива е да помагам на деца в риск, от които други са вдигнали ръце. Да накраш проблемни хлапета и тинейджъри да се почувстват стойностни, е от изключително значение за благополучието и успеха им.
Винаги оценява окуражаването и подкрепата, с които толкова много хора я даряват.

Първият съпруг на Сабрина умира, когато е на 32. За любовта със сегашния си мъж Крисчън разказва, че и двамата са запалени фитнес ентусиасти. Запознават ги собствениците на фитнеса, в който и двамата тренират. Омъжва се за Крисчън преди пет години. Тя не може да има биологични деца, но двамата работят като доброволци с проблемни хлапета, като ги обучават чрез спорт и танци.
„Казвам им моя девиз „Не позволявай на миналото да предопределя съдбата ти“. Той се отнася до това да живееш под непрекъснат тормоз. Ранният ми живот беше една борба, но колкото и трудно да беше, не бих го променила, защото опитът ни позволява да станем това,което ни е предвидено да бъдем – силни, по-мъдри за годините си и съпричастни към нуждите на другите“, споделя Сабрина. И добавя, че мотивира хлапетата да вземат живота си в собствени ръце, като ги учи, че са стойностни, че имат силата да променят бъдещето си и това им дава надежда, която да поддържа мечтите им.

Що се отнася до това доколко политическата ситуация играе роля в предрешаването на конкурсите за красота, Пиниън мисли, че ние хората винаги имаме нашите предпочитания. Някои съдии могат дори да презират дадена държава и това да даде отражение върху представителката й. Така че – да, и това играе роля, но със сигурност специалното отношение не е насърчавано или подтиквано от който и да било организатор. Това е типично за всички сфери на живота, убедена е хубавицата. А за това, че мнозина говорят, че титлите се купуват от богати съпрузи, тя споделя:

„Ако човекът може да бъде купен, няма значение какво прави – той просто е заблуден. Никога не съм чувала за някой в нашата индустрия, получил подкуп от богат мъж, за да купи корона на съпругата си. Но пък сме свидетели ,че в Холивуд и в музикалната индустрия непрекъснато се случват подобни неща.”

Споделете във Facebook