Luxury Life

Назад

Балийски удоволствия в турски СПА – мисията възможна

Снимки: www.emeraldbg.com

Когато си мислим за СПА в Турция, първата асоциация е хамам. Да, ама не! Поне в Hillside Beach Club, петзвезден хотел близо до Фетие. А какво може да се отрази по-добре на човека след кулинарни злоупотреби с опасно вкусната местна кухня, схванати от плуване ръце или отекли от обикаляне по ликийски гробници и римски руини крака, от един възраждащ масаж.

В хотела, единствения чиито начин на управление се изучава в Харвард, основно правило е гостът да се почувства глезен, желан и единствен. Естествено, това важи и за СПА центъра Sanda Nature.

Пътят за царството на тоталното отпускане минава покрай Silent Beach – любимият плаж на онези, които искат да общуват със слънцето при дискретна тишина.

Кабините за терапия са разположени като къщички на дърво – покрай тях минават клони, стълбите им се вият между листата,  а на площадките между тях на удобни канапета можете да си изберете с какво точно етерично масло искате да ви направят масаж, да пийнете билков чай и да хапнете пресни плодове.

„Менюто“ с различните ритуали е подобаващо разнообразно, но как човек да избере скучния шведски масаж при наличието на натурални балийки. Признавам, че недоверчивецът в мен реши да провери дали наистина миниатюрните дами с цвят на препечена леблебия са от тази част на Индонезия.  Просто балийският език силно се отличава от бахасата, която говорят на останалите 1699 острова на същата държава. Не че речниковият ми запас е твърде голям, но със сигурност „Благодаря“ на балийски е „Суксма“, а на индонезийски „Терима хаси“. Е,  натурални балийки си бяха! И им личеше по уменията.

Успяваха да раздвижат не само кръвта и да възродят тялото, но и да открият възелчета, за чието съществуване не си и подозирал. И цялото това блаженство на фона на птичето чуруликане през прозореца, ромона на листата и упойващия аромат на свежата природа, преплетен с уханието на етеричните масла.

Ваната с прясно откъснати цветни листенца внушава усещане за мир и покой, допълнено от минималистичния и изчистен дизайн на СПА центъра Sanda Nature.

Не липсват традиционните сауна и джакузи, както и класическият турски хамам с масаж от сапунена пяна, но онези, които са живели по-дълго ще разпознаят в него прийомите на обикновен, но малко по-изискан, теляк.

www.emeraldbg.com

Споделете във Facebook