Luxury Life

Назад

Виктория СПА и с балнеогрижи

Лия Добромирова, снимки Виктория СПА

Виктория СПА предлага изключителен балнеологичен център, който осигурява компютърна диагностика, криотерапия, ултразвук, физиотерапия, магнитотерапия, тангенторна вана, медицински масажи, рехабилитация, калолечение, лечебна гимнастика, луголечение, парафин, инхалации, електростимулации, кавитация, електростимулация. И всичко това се случва в реномирания Hotel Royal SPA Velingrad.

Компютърна диагностика Diacom-Lite-Freq е многофункционална, скринингова, биорезонансна апаратура, която чрез нелинеен системен анализ извършва тестване, контрол, оценка и анализиране на моментното здравословно състояние на човека. При работата с биорезонансната апаратура всички тестове за актуалното здравословно състояние на човека се извършват чрез нелинеен системен анализ в реално време. Снемат се само обективните резултати от моментното състояние на здравето на човека и получаваме актуална функционална оценка за неговите органи и системи поотделно.

Компютърната диагностика ни дава:
• Цялостна картина на моментното здравословно състояние на човека
• Безопасен и неинвазивен метод. Възможност за обследване на деца.
• Издава се нагледна картина на здравословното състояние. Икономия на време и средства на клиента.

Парафинотерапия § Фанго
Парафинотерапията се препоръчва за хора, страдащи от ортопедични заболявания, артрит, възпаления по гърба и плешките. Използва се парафин , нагрят до 42 градуса С, който се обвива по профила на ставата. Топлината от парафина води до повишаване притока на кръвта и подобряване на кръвообращението в отделните участъци на кожата. Това води до подобряване работата на крайниците, възстановяване на тъканите и до бързо зарастване на раните. Противопоказания: повишена функция на щитовидната жлеза, туберколоза и остри инфекциозни заболявания.

Фанго /в превод от италиански кал/ е в основата на възстановителните програми за гръбначния стълб. Това е чиста вулканична прах, която има свойството да задържа дълго време топлината. Сместта на вулканичната прах с вода е идеално средство за профилактика на всички проблеми по опорно-двигателния апарат. По време на фанго компрес започва в началото интензивен, а след това равномерен приток на топлина. Фанго маската съдържа важни за костите и мускулите минерали, подобрява кръвообращението и намалява болката.
Днес за по-голям стягащ или болкоуспокояващ ефект се прилагат Парафанго процедури, т.е. смесват се парафин и фанго .
Криотерапията, която предлага Виктория СПА във Велинград, представлява лечение чрез студ. Това е прекрасно болкоуспокояващо, противовъзпалително и противосърбежно средство особено при натъртвания, отоци, счупвания, артрит, изгаряния, висока температура. Студът понижава температурата на тъканите, оросяването става по-слабо (това помага за предотвратяване или спиране на кръвоизливи), рецепторите за болка отслабват. С криотерапия успешно се лекуват и редица кожни заболявания като псориазис, акне, мастна себорея, розацея, брадавици, разширени вени, витилиго.

Магнитотерапия пък използван магнити , които лекуват болка с поставяне на магнитите върху или близо до кожата. Магнитотерапията се използва при:
• тендинити, епикондилити, миозити
• артрози, артрити, периартрити
• радикулити, плексити, неврити
• болки в областта на мускулите, сухожилията, ставни болки
• посттравматични и постоперативни състояния, фрактури, рани, инфилтрати

Калдариум – Лечебната кал на Поморийското езеро, наричано езерото на трите нимфи, помага при проблеми на опорнодвигателния апарат – артрози, артрити, състояния след травми и фрактури. Но и при кожни заболявания, неврити, радикулити, дискова болест, диабет, бронхити, синузити, дори при стерилитет.
Лугата представлява силно концентриран разтвор на различни йони, притежава добро противовъзпалително действие и успешно се използва при проблеми на опорно-днигателния апарат, периферната нервна система, стоматологичните и заболявания на ставите, артроза на гръбначния стълб.

ТАНГЕНТОРНА ВАНА
Виктория хотел „Роял СПА” разполага с професионална тангенторна вана . Става дума за подводен душов масаж /тангентор /, който може да бъде използван ефективно за терапия на цялото тяло или отделни части от него – за цялостна релаксация, отслабване, тонизиране на гърба, при „тежки крака”. Също така се прилага при неправилно кръвоснабдяване на крайниците, лечение на наднормено тегло, целулит, профилактика на заболявания на опорно-двигателния апарат. Терапията подобрява и кръвообращението в организма, еластичността на кожата и мускулите, а масажният ефект върху мускулатурата се увеличава допълнително от топлинното въздействие на минералната вода.

Сред специалните приложения на Виктория СПА § балнео, Велинград, са ефективните грижи за опорно-двигателния апарат. Прилага се при хора , чийто начин на живот е свързан с обездвижване, статична работна поза, стрес, травми, хронични заболявания на гръбначния стълб , дископатии. Целта е да се повлия на болката и дискомфорта в резултат на болести от пренапрежение, артрози, артрити, травми.

Споделете във Facebook