Luxury Life

Назад

На море без глезотии? Не става!

Лия Добромирова, снимки Виктория СПА

Вече за никого не е тайна, че собственичката на Victoria Spa – Виктория Кесаровска, е направила от веригата си най-популярните у нас центрове, а скоро ще атакува и международния пазар. Нейната амбиция прехвърли София, където създаде най-гъста мрежа, отиде в планината, но една от най-големите й цели през лятото е морето. Навсякъде отличителни черти на откритията й са луксът, комфортът, вежливостта, професионализмът на терапевтите, пълният релакс, подобряване на здравето и външния вид. Не прави изключение и невероятният център Barcelo Royal Beach в Слънчев брят. Ето и част от глезотиите, които се предлагат в тамошния Victoria Spa.

Традиционен балийски масаж – Изпълнява се със специално индонезийско масло, примесено с есенции от грозде, роза, жасмин, иланг-иланг. Препоръчва се за снемане на стреса, за релаксиране на мускулатурата и за повдигане на духа. Не пропускайте и езкотичната му версия с пяна в турската баня.

Традиционен тайландски масаж – Представя тайландската масажна култура с повече от 3000- годишна традиция. Представлява точков масаж, примесен с мануална терапия, който се изпълнява на земята върху специален дюшек без масло, като клиентът е облечен със специална пижама.

Шиацу терапия – ШИ – пръст, АЦУ – натиск. Шиацу е една от най-древните японски точкови терапии, влияеща успокояващо върху централната и периферната нервна система.
Deep Tishu – Спортен азиатски масаж.

Хилот – Силов азиатски масаж с ръце и ходене по гърба с крака.

Жимбаран – Изпълнява се от две момичета от о. Бали, работещи в синхрон. Този масаж включва 6 различни масажни стила – Шиацу, Тайландски, Хавайски, Ломи-Ломи, Шведски и Балийски, менящи се на всеки 10 мин.

Традиционен балийски лулур – Балийският лулур се базира на стар ритуал, произхождащ от о. Ява. Започва с традиционен балийски масаж, следван от пилинг с Лулур /ситно смляна индонезийска билка/, който премахва мъртвите клетки, успокоява и омекотява кожата. След това лулурът се почиства с помощта на кисело мляко с леки масажни движения. Следва индийски точков масаж на главата и точков масаж на ходилата. Процедурата завършва с лек масаж на лицето и поднасяне на балийска билкова напитка, която подобрява кръвообращението.

Балийска рефлексотерапия – Започва като екзотичен ритуал с измиване на краката във вана с цветя и арома масла и масаж на гръб от две терапевтки едновременно. Продължава със синхронен точков масаж по рефлексните YING точки на ходилата и дланите. Подобрява се кръвообращението, премахва се напрежението и се осигурява енергиен баланс на организма.

Ломи-Ломи – Изпълнява се от една или две терапевтки, които работят с палците, с кокалчетата на пръстите, с ръце от китката до лакътя и с лакти, рисувайки ритмични “танцувални” движения по цялото тяло. Масажът подобрява кръвообращението, увеличава потока на полезни вещества, подхранващи мускулите, стимулира лимфната система да отделя вредните вещества и освобождава душата от безпокойства, страх, притеснение и други негативни чувства.

Азиатски ритуал за бъдещи майки – Този ритуал започва с лимфен дренаж срещу отток на краката. Продължава с азиатски релаксиращ масаж в странично легнало изходно положение. Завършва с индийски точков масаж на лицето и главата.

Снехана / топъл билков масаж / – Започва с масаж на цялото тяло с масло. След това се приготвят малки торбички с билки, масла и фино смлени натурални компоненти. След като се затоплят, те се втриват с леки масажни движения по цялото тяло и лицето. Този масаж цели стимулиране на нервната система и мускулите и премахване на болката от претоварените места.

Широдара – “масаж на третото око” – Счита се за една от най-популярните Аюрведически процедури. Започва с известния Индийски точков масаж на главата и лицето – Широбианга. След това равномерна струя с лечебно масло , насочено към челото, ще освободи умственото напрежение и ще осигури спокойствие на духа. Равномерният ритъм на струята има възстановителен ефект върху сетивата.

“Интернационална Азия “- Синхронен масаж , изпълнен от три терапевтки от три различни националности. Започва с ритуално измиване на тялото в топла билкова вана и преминава в синхронен масаж на 6 ръце. / В този ритуал можете да се насладите на 12 различни азиатски масажни техники, изпълнени последователно. /

Авторски масажи и ритуали, специално разработени от екипа на Виктория СПА

Боримечка – Спортен силов масаж на цялото тяло, включващ елементи на мануална терапия, тайландски масаж, класически и шиацу. Подходящ за възстановяване след продължително физическо натоварване. Изпълнява се в самостоятелна масажна стая с масло. За по-силно усещане, не пропускайте и Боримечка в турската баня с глина или пяна. Тук се използва термоефектът на парата, като масажът вече действа и като маска – глината помага при болки в гърба, почиства кожата и стяга.

Масаж за разбирачи – Започва с точков рефлексен масаж на ходилата, преминаващ в масаж Боримечка на цялото тяло. Завършва с масаж на главата.

Аромотерапия “Виктория” – Релаксиращ масаж на цялото тяло, изпълнен с ароматни есенциални масла и свежи цветя.

Тайната на красотата на Хюрем Султан – Още в древността Хюрем Султан необичайно много се грижела за своето тяло. Тя имала красива коса, гладка и еластична кожа, аромати, които карали мъжете да полудяват от любов по нея. А това Хюрем Султан постигала с постоянни грижи за своята външност: пилинги в хамама, млечни разкрасителни вани, маски, балсами за коса, ароматни мазила за кожа. Виктория спа предлага разкрасителен ритуал, взаимстван от рецептите на Хюрем Султан: ориенталски пилинг в турска баня за почистване на кожата; почистваща маска за тяло със зелена глина от Памуккале; арганова маска за коса; 10 мин точков масаж на главата; млечна разкрасителна вана; точков масаж на ходилата. Ритуалът завършва с релаксиращ масаж на цялото тяло с масло, примесено със златен прашец.

Споделете във Facebook