Luxury Life

Назад

СПА за избари в Пеня Лонга

Лия Добромирова, снимки интернет

Един от най-луксозните СПА комплекси е Пеня Лонга недалеч от Лисабон. Той е сред примерите за спокойна почивка на богатите. Бижуто се намира в национален парк, заобиколено от спираща дъха зеленина. Хълмовете, обрасли с различни дървесни видове, обграждат хотела на километри околовръст. Дори се предлагат пешеходни турове до някое от безбройните интересни местности около Пеня Лонга.
Penha Longa Hotel and Golf Resort е зашеметяваща комбинация от история и съвременност, природа и лукс, естественост и аристократизъм, спокойствие и светски блясък. Намира се в района на Синтра, близо до Кашкаиш и Ещорил. Пеня Лонга (в превод – дългата скала) винаги е била място за избрани. Още от 14-и век, когато тук е построен манастира, той се е превърнал в любимо място за уединение на португалските кралски и дори и чуждестранни сановници.

Хотелът разполага със 194 стаи, 5 ресторанта, наскоро реновирана спазона с площ 1500 м2, част от световноизвестния бранд Six Senses, както и многобройни съоръжения на открито и закрито, фитнес, открит и закрит басейни, открити тенис кортове, скуош, детска зона, магазини за бижута и подаръци, възможност за наемане на лимузини, бизнес център. В рамките на комплекса има и конна база. Не е чудно, че тук се намира едно от най-прекрасните голф игрища на Пиренеите.

Невероятно притегателни за туристите са и СПА услугите под грижливите учения на реномирани терапевти. Комплексът е убежище на спокойствието и душевния мир. Площта му е 1500 кв.м. Този храм на тялото предлага широк спектър на методи на релакс и лечение. Интериорът е изчистен, а атмосферата предполага съзерцание и медитация.

СПА-то е с две направления – девет програми за релакс и освобождаване от излишните килограми и лечебни процедури. Във великолепните градини бълбука изумрудената вода на джакузите, на по-енергичните преди процедурите пък ще им се доще да се гмурнат в хладните води на басейните, а след кефа от вълшебните пръсти на масажистите е изумителната гледка на триметровия водопад. Над басейните е изградена платформа в японски стил за йога, Qi-Конг и две беседки, както за медитация и лечение, така и за шиацу.

Възторгът за душата е пълен – свежият вятър на Синтра, който Байрон нарича „Възхитителна райска градина”, донася до захласналите се туристи скорошния спомен от видяните красоти в замъка Palacio da Pena – средновековен лукс, кралски тежкарски покои, невероятни картини и порцеланови съдове. Той е построен през 1839 година от Фердинанд Кобургготски върху руините на манастир от 16 век, като стилът е оригинален микс от готика, романтизъм и манюелин и е символ на португалската архитектура по време на Романтизма.

Споделете във Facebook