Luxury Life

Назад

Ухажвайте тялото и душата от Македония до Англия

Юлия Вълкова, снимки интернет

Пътешествениците обичат най-различни неща – есктлемност, снимки, култура, обичаи, история, природа, шопинг, но кой ли от тях ще се откаже да поглези тялото и душата в никнещите един подир друг по цялата земя спа центрове. На един хвърлей от нас е Aurora Resort & SPA,разположен в есенно обагрената Малашевскатапланина, в близостдоградБерово в източнатачастнаМакедония. Курортната местност, която се оглежда в кристално езеро, ена 1100 м надморска височина. Комплексът е изграденпоизцялоприродосъобразенначин – отместенвулканиченкамък и дърво, а електроснабдяванетомуеотсоларенпарк. Освен всички удобства за хранене, пийване, сън, спорт, екскурзии, той привлича със спацентър с джакузи, фитнесзала, сауна, парнабаня, масаж, вътрешенбасейн.

Сред европейските спа перли е и Penha Longa Resort в португалския град Синтра. Сгушен средхълмове, тучниградини и спокойниезера, 5-звезднияткомплекспредлагарядкатавъзможностдасе насладите на красотите на страната, събрани на едно място – от зашеметяваща природна картина до изумителни исторически паметници. Близо до прочутия Ещорил, тези кътчета са предпочитани от кралскиособи и чуждестраннивисокопоставенилица. Но всеки е равен, оставили се на майсторските ръце на терапевтите в спа центъра, който съчетава класическото и модерното в една отморяваща нега.

В съседство пък е St. Regis Mardavall Mallorca Resort. Той е на югозападния бряг на най-голмия от Балеарските острови и близо до столицата му Палма. Уникалният комплекс от едната страна е обрамчен от планините на Сера де Трамунтана, а отдругата – от луксозната марина на Пуерто Портали и Средиземноморе.Какво по-голямо релакс приключние от насладата в St. Regis Mardavall, където те люлее хармонията на безбрежната вода, съчетана с невероятните спа процедури. Центърът е един от най-големите в Европа и се разпростира на 4700 м² площ.Непременно трябва да се отдадате на очистващата и лечебната сила на морската вода чрез теласо терапия. Тя отпушва порите, подобравя циркулацията, възстановява баланса на кръвоотока в организма, подпомага заздравяването на микрорани и други кожни дефекти. Морските водорасли, които имат антивирусни ефекти заради съдържанието си на антибиотици, допълват оздравителния процес.

Теласо детоксикацията – тя трае цели 2 часа, е високоефективен метод за борба с мазнините, отпуска тежестта в краката, помага при целулит, освобождава от токсините. Ако имате още половин час повече за глезене, то за вас е теласо AlgogelMinceur – антицелулитна процедура за намаляване на обема на задържащите се мазнини в организма. Съдейства за отслабването благодарение на съдържанието на водорасли, кофеин и екстракт от бръшлян. Лечението включва ексфолиация за премахване на мъртвите клетки, вана с водорасли и детоксифициращо обтриване. Процедурата завършва с релаксиращ масаж. Възраждащото действие на водораслите в St. Regis Mardavall Mallorca Resort се използват за още куп процедури – за намалване на мускулното напрежение, ставни проблеми, лечение на артрит, псориазис, болки в рамената.

Отскачаме поще по на запад – до Parcs Longleat Forest. Тойсе разпростира на огромна площ в английското графство Уилтшир, близо е до атрактивния Safari Park Longleat и е открит през 1994 г. и може да приеме 4000 гости, като повечето от тях са все знаменитости. В основната сграда се намира прочутият на Острова закрит субтропичен басейн, в който сякаш попадаш в рая. Но освен него, седемте магазина, петте ресторанта, възможност за пактикуване на различни спортове, плаж, тук има и изключителен Aqua Sana Spa, който предлага широка гама от оздравителни програми. Процедурите включват терапии за лице, тяло, коса и нокти, Dual лечения, глезотии специално за мъже, различни масажи, алтернативна медицина.

Споделете във Facebook