Luxury Life

Назад

Европейски лукс на колела – хит за 2019-та

Георги Вълков, източник  https://rating-avto.ru

Първоначално автомобилите от бизнес или E-клас са създадени, за да отговорят на интересите на богатите с престижни професии. Те се отличават с просторни багажници или скъпи материали за интериорна декорация. Но сега представителни автомобили с големи багажници и повишена мощност на двигателя се купуват за топлото време или от  многодетни семейства. Много производители се стремят да сложат етикет за бизнес клас на всеки по-успешен автомобил. Но не всяко творение е подходящо за такова определение. Специалистите определят други критерии:

– Разпознаване на марката

– Надеждност

– Качествен и красив интериор

– Характеристики на шофирането

– Разход на гориво на 100 километра

– Практичност

Бордово оборудване. Въз основа на задълбочено и независимо проучване екипът определи следните модели за луксозни.

BMW серия 4 – Тази година серията ще отбележи 6-та годишнина от присъствието си на пазара. Моделите на каросерията са коренно различни по отношение най-вече на динамика, комфорт, стил, дизайн.

Mercedes CLS-клас Миналата година немският автомобилен лидер пусна третото поколение на линията – модификации C257. Това е луксозно спортно купе с четири врати. На разположение на собственика на автомобила – бензинов хибрид с електрически мотор или два дизелови. Максималната мощност в този сегмент от 400 конски сили е съставена от 367 бензина и 22-33 електрически коня. Подобно на BMW 4, този автомобил демонстрира максимална скорост от 250 километра в час, но ускорява до 100, той е с една секунда по-бърз – 3,5 секунди срещу 5 секунди от конкурент. Автомобилът е оборудван с най-новата система против кражба, която преди това е била тествана на 222 S-Class.

Hyundai Genesis – истински корейски принц. Компанията в Улсанго отнася към категорията на премиум седаните, въпреки че цената е по-ниска от европейските, американските и японските возила от класа. Но по отношение на комфорта и безопасността Genesis не отстъпва на своите скъпи роднини. Потребителят има избор на модификации с автоматична или ръчна трансмисия. Двигател от 316 коня ускорява колата до 100 километра в час за 7 секунди и максимална скорост от 240 километра в час.

Skoda Superb – Чешкият автомобилен производител продължава да радва своите фенове. Тази година производството на третото поколение на прераждането на предвоенния образец продължава. Сега към интериора е добавен лукс, защитната решетка е актуализирана, а дизайнът е със строги линии. А колата е станала по-безопасна. Феновете на семейните или дългите пътувания ще се насладят на  625-литров багажник. Друго предимство е скромният разход на гориво – 7 литра на 100 километра.

Nissan Teana – Трите стълба на този модел са хармония, комфорт и безопасност. За третото поколение на автомобила японската марка го прие старателно. Резултатът е високите оценки за безопасност на EuroNCAp. По-добре е любителите на автомобилите да откажат да купят такова превозно средство, защото ускорението до 100 км / ч продължава 10 секунди. Да, и скорост от 230 км / ч гарантира мотор със скромните 249 конски сили. Разходът на гориво е 13 литра на 100 километра по магистралата.

Ауди A6, офроуд, спорт или купе – това са основните привидения на този модел. Моделната 2019 година донесе всички видове актуализации на навигационните и мултимедийните системи, без сериозни отклонения в дизайна. Любителите на германската автомобилна марка очакваха значително подобрение на динамичните характеристики и очакванията им се оправдават – 333-конен двигател, който ускорява колата до стотици само за 5 секунди.

Audi A6 Lexus ES – Американският производител отбелязва своята 30-годишнина с шестото си поколение. Той е символ на стандарт,  надеждност и комфорт. Меки кожени седалки, модерна мултимедийна система , а супер навигационните решения успешно се интегрират в луксозния интериор. Всичко тук е предназначено за комфорт при дълги пътувания.

BMW Serie 5 – Уникалността на серията се състои в нарушаването на номерационната последователност. Петата серия от престижни автомобили ще отбележи годишнина от половин век през 2022 г., докато четвъртата серия се появява през 2013 година. През това време вече са се променили 7 поколения, последното от които автомобилистите виждат тази година. Германските инженери показаха своята педантичност, обмисляйки всички аспекти на комфорт и безопасност до най-малките детайли. Ергономичният волан е с електрически усилвател. Система за пускане и спиране избягва ненужния разход на гориво в режим на празен ход. По отношение на динамиката, това е една от най-добрите оценки за автомобили. 4.4 секунди до 100 километра в час го постави на второ място след съгражданин от Mercedes.

Mercedes E-Class – Безупречната репутация на немските марки направи възможно добавянето на два автомобила в класацията на най-добрите автомобили за бизнес. Той е напълно съобразен с нуждите на бизнесмените. E-Class е по-надежден и удобен с всяко поколение, а тази серия има цели 5. Обновеният аеродинамичен компонент допринася за икономия на гориво. Разходът на гориво е 6 литра на 100 км. И това при мощност на двигателя от 333 коня.

Споделете във Facebook