Luxury Life

Назад

Елегантно и фино като коняк преобразяване на Range Rover Autobiography

Vilner Garage

Производството на коняк е изкуство, което започва с транспортирането на вече ферментирало бяло вино до професионални дестилационни къщи. Една подобна къща е “Vilner Garage”. В ателието пристига специална пратка бяло вино, намираща се в скъпа и тъмна бутилка, с етикет Autobiography. Екипът на бранда отпива от напитката – тежък сорт грозде, вероятно шардоне, хубава изработка, приятен вкус и… и до там.

“Търся нещо индивидуално, ексклузивно и запомнящо се. Искам моят Autobiography да бъде част от моята биография, а не от тази на Range Rover.” – споделя собственикът на автомобила. “Обичам различните вкусове, онези, които галят небцето и те карат да се връщаш към тях при всеки свой избор.” – допълва той.

И макар финият коняк да достига своя пик след цели 70 години отлежаване, то за майсторите на Вилнер магията се случва по-експресно. Магията на добрия коняк се крие в неговата сглобка – блендирането. Вилнер взима идея от оригиналните черти на дизайна в по-новите Autobiography и ги изсипва
върху лист хартия, където с оригиналния подпис на ателието миксира сместа от вдъхновение и изкуство. Процесът по блендиране е сложен, изключително прецизен и не е за всеки. Нужен е експерт, който да познава всяка съставка, аромат и техника. Нужен е не само познавач, но и талант.

Зап очваме от щрихите в апликациите, обграждащи централната конзола, въздуховодите на климатика, панелите на вратите, и тези на волана – към медения цвят на коняка са добавени тъмни парчета ароматна дървесина, и крайният продукт наподобява шарка на зебра. Таблото запазва дюс меден цвят, а за запомнящ се вкус Вилнер оставя частица от бялото вино – контрастни бели шевове. Трансформацията на кожените елементи е вълнение от триизмерни форми, които нежно обхващат гърба, бедрата, ръцете и тила… Като първата глътка коняк – усещане за блаженство и спок?005cr йствие. А когато собственикът се качи в автомобила си, вече няма да се чувства захлупен под тъмният таван, а ще усеща свободата на цветната алкантара, която оптически уголемява пространството.

Ред е на дегустацията.

“Не само клиентът беше повече от впечатлен – проектът надмина и нашите представи за съвършенство”,споделя Атанас Вилнер. Но както и при направата на фин коняк, тук няма място за скромничене.
“Никога не съм имал съмнения в избора си или Наско, но когато видях автомобила си, признавам, усъмних се в собствените си очи! Не съм си представя?005cr някога, че 50-годишна компания – лидер в луксозните интериори, ще бледнее пред таланта му. „
(Vilner Garage тази година навършват 25 години от създаването си!)

Изглежда в свят, в който всеки намира себе си за талантлив и можещ, диплома за образование се взима все по-лесно, а специализацията си остава само за комарите, истинското изкуство все пак не може да бъде изгубено, нито сбъркано, нито дублирано…

Споделете във Facebook