Luxury Life

Назад

Електрическата шейна на Дядо Коледа – Тесла модел Х

Георги Вълков, снимки Вилнер

Когато решиш да напишеш писмо на Дядо Коледа и имаш достатъчно пари – подари на мъжа си мечтаната играчка на колела за пораснали момчета. Писмото излиза от рамките на електронната поща и се пренася пред входа на Vilner Garage. Фаровете на черна Tesla Model X осветяват ателието, а след минута от автомобила излиза и подателят на писмото.

“Мисля, че за първи път някой решава да направи цялостна промяна на автомобил, без знанието на собственика. Обикновено, когато автомобилът не е техен, идват за нещо малко и сигурно. Предизвикателството тук беше в различна степен на сложност, защото трябваше да се изгради образ и идея по думите на съпругата. Трябваше да разбера малко повече за мъжа й, за да мога да си представя от какво се нуждае и какво би му харесало. Мисля, че и двамата си имахме пълно доверие по време на процеса – тя, заради готовите проекти, които й показах, а аз заради любовта й към него”, разказва Вилнер.

Не след дълго проектът е стартиран. По думите на съпругата образ на истински запален авто ентусиаст е изграден. Спортни автомобили, дълги пътувания, комфортна среда, индивидуализъм… Което на езика на Вилнер означава: алкантара, карбон, перфорирана кожа с триизмерни възглавнички и прецизната изработка на всеки детайл от екипа му.

И накрая последното нещо, което отеква в пространството, е звукът от възхищение.

“Сигурни ли сте, че това е автомобилът, който ви оставих?”, бяха първите думи на съпругата след като видя завършения проект на живо. Тя буквално стоеше отстрани и не смееше дори да пипне колата, камо ли да влезе в нея.” – споделя Вилнер

Споделете във Facebook